Oportunitate pentru persoanele din Puchenii Mari care nu au finalizat cursurile învățământului de stat obligatoriu/Anunțul făcut de primar

17 Jan 2022 17:43
Oportunitate pentru persoanele din  Puchenii Mari care nu au finalizat cursurile învățământului de stat obligatoriu/Anunțul făcut de primar
Primarul comunei Puchenii Mari, Constantin Negoi, a anunțat, luni, că persoanele care nu au finalizat cursurile învățământului de stat obligatoriu au acum posibilitatea de a urma cursurile implementate de către ACS Smart Atletic în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Prahova și ECO Rural Consulting S.R.L.
Potrivit edilului, aceste cursuri se vor derula pe parcursul a 16 săptămâni pentru persoanele ce nu au absolvit învățământul primar și 32 de săptămâni pentru persoanele care doresc să își completeze studiile gimnaziale.
Cursurile se adresează:
-Tinerilor care au părăsit timpuriu școala, au vârste cuprinse între 6-16 ani, care nu au depășit cu cel puțin 4 ani vârsta corespunzătoare clasei neabsolvite,
-Tinerilor care au părăsit timpuriu școala, cu vârste cuprinse între 12-16 ani, care au depășit cu cel puțin 4 ani vârsta corespunzătoare clasei neabsolvite,
-Tinerilor, care au un loc de muncă, cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani care nu au absolvit învățământul obligatoriu,
-adulților cu vârste între 25-64 ani, care nu au absolvit învâțământul obligatoriu ,
Sunt importante de reținut următoarele aspecte:
-la aceste cursuri pot participa persoane atât din comuna Puchenii Mari dar și din comunele învecinate,
-cursurile se vor desfășura zilnic,
-prezența este obligatorie,
-cursanții vor beneficia de consiliere și orientare în carieră, susținere educațională, psihologică, socială și civică dar și de rechizite, hrană, participare la excursii, burse de merit. Un cursant care dorește să își completeze studiile primare, adică va urma clasa a III-a sau a IV-a, va primi o bursă de 900 de lei pe lună, iar o persoană care va urma cursurile de clasa a VIII-a va primi o bursă de 1000 de lei pe lună.
Finanțarea este asigurată de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educație și competențe
Mai multe informații pot fi obținute participând la întâlnirea cu reprezentanții ACS Smart Atletic din data de 21.01.2022, ora 16.00 care va avea loc la Școala Gimnazială Puchenii Moșneni.
foto ilustrativ https://www.gherlainfo.ro/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677