Opt deținute de la Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou au mers la mănăstire

11 Jun 2024 17:28
Opt deținute de la Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou au mers la mănăstire
Comunicat de presă Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou: Momente unice petrecute la Mănăstirea Turnu de rezidentele comunității terapeutice din Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou

În data de 11 iunie 2024 Penitenciarul de Femei Ploiești – Târgșorul Nou a organizat activitatea „ Pelerinaj la Mănăstirea Turnu”.

Astfel, 8 persoane private de libertate, clasificate în regimul semideschis, rezidente ale Comunitații terapeutice Anima, au avut prilejul de a participa la slujba religioasă, de vizita muzeul amenajat în incinta mănăstirii sub îndrumarea unui reprezentant al instituției și de a admira lucrările artistului Xenia Boroș expuse în cadrul amfiteatrului de la Thermele romane.

Centrul terapeutic Anima se bazează pe principii cognitive comportamentale care asigură schimbarea și menținerea unui mod rațional de a gândi in rândul femeilor lipsite de libertate și influentează într-un mod mai bun interacțiunea cu ele si cu ceilalti, nu numai în detentie, dar, de asemenea, în perioada post detentie, dezvoltarea unui stil de viață rațională a femeilor private de libertate, ca o premisă a echilibrului psihologic și schimbare de comportament într-un mod pro-social.

Scopul activității a fost exersarea de către persoanele private de libertate, în afara peniteciarului, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală și reintegrarea socială.

Înscriindu-se în obiectivele prevăzute de Strategia de reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020-2024, activitatea a vizat pe de o parte sensibilizarea opiniei publice cu privire la problematica reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, iar pe de altă parte dezvoltarea și consolidarea de parteneriate, în vederea facilitării reintegrării sociale a persoanelor care au executat pedepse sau măsuri privative de libertate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677