Pe 20 noiembrie se sărbătorește Ziua internațională a drepturilor copilului

20 Nov 2023 08:45
Pe 20 noiembrie se sărbătorește Ziua internațională a drepturilor copilului
Comunicat de presă Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova: În fiecare an în data de 20 noiembrie se sărbătorește Ziua internațională a drepturilor copilului, marcând data adoptării la nivel ONU a Declarației și, apoi, a Convenției privind drepturilor acestora.
Pentru celebrarea acestei zile, precum și pentru a sublinia importanța Zilei internaţionale a toleranţei (16 noiembrie), a Zilei Europene privind protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual (18 noiembrie) și a Zilei Mondiale pentru prevenirea abuzului asupra copiilor (19 noiembrie), evenimente marcate anual în luna noiembrie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova desfășoară o serie de activități în scopul conștientizării situației copiilor, a asigurării protecției și a condițiilor optime pentru dezvoltarea acestora.
Astfel, reprezentanții D.G.A.S.P.C. Prahova organizează în colaborare cu cadrele didactice de la Școala ”George Emil Palade” Ploiești (pentru elevi ai claselor a IV-a și a V-a), activități de informare și promovare a drepturilor copilului. În cadrul întâlnirilor desfășurate copiii sunt informați privind drepturile pe care le au, modalitățile de respectare a acestora, dar și unde se pot adresa în cazul în care le sunt încălcate drepturile. Cu aceste ocazii temele abordate vizează formarea comportamentelor şi atitudinilor pe baza cărora elevii să acţioneze cu înţelegere şi responsabilitate în diverse circumstanţe ale vieţii, să respecte demnitatea fiecărei persoane și să înveţe să construiască relaţii bazate pe toleranţă, înţelegere, siguranță și solidaritate.
De asemenea, în unitățile pentru protecția copiilor aflate în structura D.G.A.S.P.C. Prahova, au loc activități privind informarea și promovarea Drepturilor și Îndatoririlor pe care copiii le au. Copiii organizează expoziții cu desene și obiecte tematice, creează ”Copăcelul drepturilor copilului”, participă la concursuri interactive și dezbateri sub deviza ”Copiii preiau conducerea”, fiind încurajați să afle cât mai multe despre drepturile care îi protejează, să le înțeleagă, să își exprime părerile și să discute cu specialiștii despre ele.
În scopul promovării comportamentelor pozitive, de acceptare, înțelegere și respect reciproc în cadrul serviciilor sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilități beneficiarii vor participa la un moment de flash mob, vor organiza activități sugestiv intitulate ”Copacul Toleranței”, ”Povestea curcubeului”, ”Cu ce se umple paharul toleranței/ intoleranței” și vor lansa baloane inscripționate cu mesaje tematice.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677