Pe 22 aprilie marcăm ZIUA PAMANTULUI

22 Apr 2020 11:05
Pe 22 aprilie marcăm ZIUA PAMANTULUI
Astăzi, într-un context internațional special, când locuitorii Terrei se luptă cu pandemia de coronavirus, se cuvine să marcăm a 50-a aniversare a Zilei Pământului. Este ocazia de a trage încă un semnal de alarmă asupra problemelor de mediu ale planetei: distrugerea ecosistemelor, poluarea aerului, a apelor și a solului, dispariția a mii de specii de plante și animale, inclusiv epuizarea resurselor naturale.
Tema din acest an pentru ZIUA PĂMÂNTULUI este ACȚIUNEA CLIMATICĂ. Schimbările climatice amenință flora și fauna, precum și tot mai multe situri naturale.
În anul 1970, pe 22 aprilie, 20.000.000 de oameni au manifestat pe străzile New York-ului împotriva poluării industriale. Acest eveniment a însemnat și începutul mișcării ecologiste moderne și este recunoscut drept cea mai importantă luare de poziție a locuitorilor planetei, referitoare la sănătatea Pământului.
Ulterior, în anul 2016, Națiunile Unite au ales Ziua Pământului drept ziua în care intra în vigoare acordul istoric de la Paris, referitor la schimbările climatice. Acest acord pledează pentru reducerea creșterii temperaturilor prognozate de 4,5 grade Celsius la 3 grade Celsius, ceea ce ar reduce și impactul asupra naturii. Dar o menținere a creșterii temperaturilor cu doar 2 grade Celsius ar putea proteja și speciile sălbatice.
Trebuie avute în vedere cele mai pesimiste scenarii privind condițiile climatice, conform cărora țara noastră s-ar îndrepta spre un climat arid, uscat, cu temperaturi în continuă creștere, fapt ce nu ar mai permite vegetației, vieții, în general, să se dezvolte și să supraviețuiască.
În prezent, activitatea industrială s-a redus semnificativ din cauza indisponibilității muncitorilor, iar planeta noastră respiră din nou. Asta nu poate decât să ne dea de găndit nouă, locuitorilor Terrei, spre a ne concentra acțiunile pentru a reduce, pe toate căile, schimbările climatice.
sursa APM Prahova
foto ilustrativ http://www.pachamamaromania.ro/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677