Peste 470 de persoane legitimate și aproximativ 400 de autovehicule verificate în trafic/Acțiuni ale Poliției Prahova

07 Oct 2024 17:24
Peste 470 de persoane legitimate și aproximativ 400 de autovehicule verificate în trafic/Acțiuni ale Poliției Prahova
ntervenție la aproximativ 315 apeluri prin 112, peste 470 de persoane legitimate, aproximativ 400 de autovehicule verificate în trafic și peste 180 de sancțiuni contravenționale aplicate în urma acțiunilor organizate și desfășurate în județ în acest sfârșit de săptămână în județul Prahova.

În zilele de 4,5 și 6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, ai Polițiilor orășenești Băicoi, Boldești-Scăeni, Bușteni, Comarnic, Urlați, Vălenii de Munte, ai Secțiilor Rurale de Poliție Bălțești și Valea Călugărescă, precum și cei ai Serviciului Rutier Prahova, dar și ai altor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat acțiuni având ca scopuri menținerea climatului de ordine și siguranță publică, tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă normele sociale, dar și prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel.

Au fost organizate filtre rutiere în mai multe localităti, șoferii fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest în vederea extragerii acestora din trafic, în situațiile prevăzute de lege, pentru a nu produce evenimente rutiere.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 185 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 62.000 de lei.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale au fost aplicate la regimul rutier pentru diferite abateri precum nerespectarea regimului legal de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice, nepurtarea centurii de siguranță, depășiri neregulamentare, dar și pentru alte abateri.

Totodată, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, cu ocazia constatării unor fapte antisociale, în timpul acțiunilor din teren.

De asemenea, au fost efectuate verificări la mai multe societăți comerciale în vederea prevenirii servirii minorilor cu băuturi alcoolice.

Alături de polițiștii angrenați au acționat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.

Vă reamintim faptul că astfel de acțiuni sunt organizate permanent în județul Prahova, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, pentru a preveni și combate producerea de evenimente antisociale din mediul stradal.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677