Ploiești: de azi a fost pusă în funcțiune rețeaua de microstații cu senzori pentru determinarea/monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului

05 Jan 2022 15:00
Primăria Municipiului Ploiești anunță punerea în funcțiune, începând de astăzi, 05 ianuarie 2022, a unei rețele de microstații cu senzori pentru determinarea/monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului în orașul nostru.
”Rețeaua va asigura monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului în perioada alocată implementării măsurilor/proiectelor asumate în Planul Integrat de Calitate a Aerului (2021-2022), achiziția de date din zone neacoperite de Rețeaua națională de monitorizare a calității aerului (RNMCA), precum și verificarea conformării cu cerințele legale și legislația specifică”, anunță municipalitatea.
Cetățenii pot accesa harta interactivă a microstațiilor pe pagina de internet a municipalității www.ploiesti.ro , la următorul link: http://www.ploiesti.ro/calitateaer.php
Astfel, cele 16 microstații cu senzori, care formează rețeaua, vor asigura determinarea/monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului în municipiul Ploiești, la punct fix, senzorii fiind conectați la internet, astfel încât datele culese să fie transmise în timp real.
O microstație conține un număr suficient de senzori pentru monitorizarea a minim 12 parametri, printre care: temperatură, presiune, umiditate, compuși organici volatili, nivel de zgomot, dioxid de sulf, dioxid de azot, etc
Sistemul informatic va înregistra și stoca datele, va permite crearea bazei de date analitice, crearea de rapoarte specifice pentru fiecare indicator și/sau cumulat pentru fiecare microstație, în regim continuu. Prezentarea rezultatelor se va realiza tabelar și/sau grafic, urmând ca valorile înregistrate de senzori să fie stocate pentru a se putea genera rapoarte de analiză pentru diferite perioade de timp, în funcție de selecția utilizatorului.
Microstațiile de monitorizare a calității aerului sunt amplasate la următoarele unități de învățământ: Școala H.M. Berthelot, Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiești, Școala Gimnazială Anton Pann, Grădinița cu program normal nr.8, Școala Gimnazială Sf. Vineri, Liceul Tehnologic Energetic Elie Radu, Liceul Tehnologic Anghel Saligny, Școala Gimnazială I.A. Bassarabescu, Grădinița cu program normal Cheița de Aur, Colegiul Național Regina Maria, Școala Gimnazială Ioan Grigorescu, Liceul Tehnologic 1 Mai, Școala Gimnazială nr.19 și Școala Primară Mitică Apostol. De asemenea, microstații de monitorizare a aerului au fost amplasate la sediul Primăriei Municipiului Ploiești, precum și la Cantina Socială.
foto Primăria Ploiești

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677