Poliția Prahova a inițiat campania "Scuzele nu schimbă realitatea"

26 Jul 2024 07:50
Poliția Prahova a inițiat campania "Scuzele nu schimbă realitatea"
*Scuzele nu schimbă realitatea!*

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au inițiat campania "Scuzele nu schimbă realitatea", o inițiativă dedicată combaterii violenței în familie și protejării victimelor acestui fenomen grav.

Campania "Scuzele nu schimbă realitatea" urmărește creșterea gradului de conștientizare a publicului asupra efectelor devastatoare ale violenței domestice, educația comunității cu privire la semnele și consecințele violenței în familie, promovarea mijloacelor legale și instituționale de protecție și suport pentru victime, încurajarea raportării actelor de violență și sprijinirea victimelor în demersul lor de a obține justiție și protecție.

Polițiștii prahoveni au desfășurat o serie de activități în cadrul mai multor instituții publice și au purtate discuții cu personalul acestora, fiind abordate subiecte privind formele violenţei în familie, ordinul de protecţie şi legislaţia în domeniu.

Totodată, au fost adresate recomandări utile în recunoașterea cazurilor de violență domestică, precum și cu privire la îndrumarea potențialelor victime către organele abilitate să intervină. S-a insistat, în mod special, asupra noutăților legislative în domeniul combaterii violenței în familie, respectiv asupra posibilității emiterii ordinului de protecție provizoriu.

De asemenea le-a fost prezentată aplicația Bright Sky, un nou instrument digital dedicat sprijinirii victimelor violenței domestice și creșterii gradului de conștientizare asupra acestei probleme grave. Această aplicație inovatoare este disponibilă gratuit pentru descărcare pe dispozitivele mobile, oferind utilizatorilor acces rapid la informații și resurse esențiale.

*Polițiștii prahoveni doresc să sublinieze că violența în familie nu trebuie niciodată tolerată și că scuzele nu sunt suficiente pentru a schimba realitatea dureroasă a victimelor.*

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677