Polițiștii prahoveni au vizitat Colegiul Național Nichita Stănescu din Municipiul Ploiești

13 Jan 2022 11:21
Ieri, 12 ianuarie a.c., polițiștii compartimentului de analiză și prevenire, de siguranță școlară, împreună cu cei din cadrul structurilor operative, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au stat de vorbă cu elevii claselor terminale, din cadrul Colegiului Național Nichita Stănescu din municipiu.

Elevilor li s-au prezentat aspecte legate de organizarea Poliției Române, drepturile, obligațiile polițiștilor și condițiile care trebuiesc îndeplinite pentru admiterea în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Printre beneficiile meseriei de polițist se numără și autoritatea generată de uniformă, stabilitatea locului de muncă dar și salariul, care nu este unul neglijabil, acestea au fost doar câteva aspecte prezentate, care ar putea să motiveze tinerii, pentru a se înscrie la o insitituție de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

De asemenea, elevilor li s-a prezentat și partea mai puțin nevăzută a meseriei de polițist, cum este posibil să rateze anumite evenimente și zile de naștere, dar din păcate libertatea totală pe care o aveau înainte va fi înlocuită de responsabilitatea funcției pe care o vor ocupa.

Sau, cum vor lucra în zile de concediu, câteodată vor prinde tură de sărbători și trebuie să fi conștienți de asta, existând chiar posibilitatea să fie martori la evenimente marcante.

*În concluzie, a fi polițist este o carieră foarte stabilă și interesantă. Te vei bucura de faptul că îți vei putea lăsa amprenta asupra societății și asupra vieților oamenilor cu care interacționezi. Depinde de tine să fii cinstit și loial.*

Acesta a fost mesajul final transmis de către cei 13 polițiști prahoveni, în speranța că au stârnit interesul elevilor și se vor îndrepta spre această meserie.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Daca vaccinul este benevol ,de ce poporul este obligat si constrans prin DISCRIMINARE ca sa se vaccineze , ca sa poate beneficia de libertatea de a merge oriunde ?
Nu sunt de acord
Ok dar ce faceți cu oameni care locuiesc acolo.Daca le dați apartamente în alta parte ,e binedar sa nu cumva sa ii lăsați pe drumuri
Felicitări !!!! Crăciun fericit !!!!
Este o idee strălucită și verde intradevar
Curs valutar
EUR Euro 4.9432 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.3142 0.0011
GBP Lira sterlina 5.9246 -0.0021
CHF Francul elvetian 4.7342 0.0101
XAU Gramul de aur 252.8267 0.0864