Poliția Prahova înformează cu privire asupra rezultatelor acțiunilor polițiștilor din județul Prahova din perioada 29 septembrie -1 octombrie:
În weekendul 29 septembrie- 1 octombrie a.c., cu ocazia festivalului Sinaia Forever, polițiștii prahoveni au fost prezenți printre cetățeni pentru evitarea unor incidente nedorite.
Astfel, polițiștii au transmis participanților la eveniment o serie de recomandări pentru ca aceștia să nu devină victime ale unor infracțiuni: să nu raspundă la provocări cu violență, să respecte normele de conviețuire socială, să aibă grijă de bunurile personale, să nu lase bunuri la vedere în autovehicul, să își asigure autovehiculele, precum și alte recomandări necesare în contexul acestui festival.
Printre avtivitățile desfășurate, prin Laboratorul de Siguranță Rutieră, cei mici s-au bucurat de activități informativ-preventive, menite să îi ajute în familiarizarea acestora cu indicatoarele rutiere și regulilele elementare de circulație pe drumurile publice.
Polițiștii prezenți au răspuns la toate întrebările micilor vizitatori despre curiozitățile legate de munca de poliție, iar adulții au avut prilejul de a testa ochelarii care simulează consumul de alcool sau substanțe psihoactive la volan, activitate prin care ne dorim ca cetățenii să conșientizeze pericolul alegerii de a urca la volan în oricare dintre cele două situații prezentate mai sus.
Din fericire, evenimentul cu numeroși participanți s-a finalizat fără a fi înregistrate evenimente negative care să tulbure ordinea și liniștea publică a cetățenilor.
Concomitent, în cele trei zile, pe raza județului au fost desfășurate acțiuni pentru reducerea numărului de fapte antisociale și pentru reducerea numărului de accidente rutiere, pe drumurile publice din competență.
Astfel, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Prahova, ai Polițiilor municipale Ploiești și Câmpina, Polițiilor orășenești Băicoi, Boldești Scăeni, Mizil, Plopeni, Slănic, din cadrul Secțiilor Rurale de Poliție Apostolache, Bălțești, Ciorani, Puchenii Mari și Valea Călugărească au acționat, atât în mediul urban, cât și în cel rural, pe timp de zi și pe timp de noapte, pentru menținerea ordinii și siguranței publice.
În urma celor peste 17 acțiuni, au fost legitimate aproximativ 1.200 de persoane și au fost controlate peste 890 de autovehicule.
Din totalul conducătorilor auto opriți pentru control, peste jumătate din aceștia au fost testați cu aparatele etilotest și drugtest.
În urma neregulilor, au fost aplicate 454 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe la regimul rutier, enumerând dintre acestea: peste 100 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 41 biciliștilor pentru abaterile lor, 22 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 10 pietonilor pentru traversări neregulamentare, dar și două pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, iar restul pentru alte abateri constatate.
Totodată, au fost aplicate și 14 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Valoarea totală a sancțiunilor depășește 146.000 de lei.
Totodată, au fost reținute 22 de permise de conducere, dintre care 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru neacordare prioritate pietoni, două pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere, dar și 18 certificate de înmatriculare.