Polițiștii prahoveni printre copii, în SĂPTĂMÂNA VERDE

25 Apr 2024 10:14
Polițiștii prahoveni printre copii, în SĂPTĂMÂNA VERDE
Ieri, 24 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției orașului Plopeni, alături de polițiștii Biroului Siguranţa Şcolară, Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității, Serviciul Criminalistic, Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Rutier au desfăşurat activităţi informative la nivelul Liceului Carol I și Grădinița Frunză de Stejar din orașul Plopeni, în cadrul Campaniei de prevenire a fenomenului infracțional în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ- „IA ATITUDINE, SPUNE STOP VIOLENTEI”.

Astfel, prin intermediul a 18 activitati, aproximativ 400 de elevi din ciclul primar, gimnazial au fost informați cu privire la modalitatile de menținere a siguranței în mediul școlar.

Dezbaterile și discuțiile interactive purtate cu elevii au avut ca scop prevenirea faptelor antisociale în rândul elevilor, reducerea actelor de violență prin conștientizarea implicațiilor acestui fenomen (sub aspect juridic, social și emoțional).

Polițiștii au prezentat informații referitoare la formele de manifestare a bullyingului în școală, care sunt modalitățile de intervenție și combatere atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice și importanța dezvoltării abilităților nonviolente de gestionare a conflictelor.

Totodată, elevii s-au familiarizat cu noțiuni de educație juridică privind răspunderea contravențională și penală a minorilor, ce sunt infracțiunile și exemple concrete întâlnite în practica judiciară, adaptate vârstei.

Cu sprijinul colegilor de la structurile de criminalistică si acțiuni speciale au fost prezentate câteva din caracteristicile și specificul meseriei de polițist.

Preșcolarii au aflat despre consecințele încălcării regulilor de comportament, a celor de circulație, precum și ce să facă în situația în care se pierd de părinți, cum să interacționeze cu persoanele necunoscute, atât în viața reală cât și în mediul virtual.

La finalul activităților, elevii au avut numeroase curiozități și întrebări, la care li s-a răspuns, activitatea bucurându-se de un amplu dialog, mulți dintre aceștia exprimându-și dorința de a deveni polițiști.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677