Polițiștii prahoveni sunt alaturi de copii, in vacanta de vara

05 Aug 2022 15:02
Comunicat Politia Prahova: Deși pentru elevi este vacanța de vară, polițiștii Biroului Siguranță Școlară continuă să desfășoare activități destinte copiilor care acum se află în tabere de copii sau în școli de vară.

Astfel, în perioada 1-4 august a.c., alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din Prahova au organizat și desfășurat 6 acțiuni informativ preventive în orașele Azuga și Băicoi și în comuna Berceni, în cadrul unei tabere de copii, unei grădinițe și în cadrul unei școli de vară.

La aceste activități au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Scopul principal al activităților a fost acela de îndrumare și consiliere a minorilor, astfel încât aceștia să se bucure de o vacanță în siguranță. Este important ca ei să conștientizeze riscurile la care se expun dacă aleg să încalce regulile de conviețuire socială și în special, reprezentând o categorie vulnerabilă de participanți la trafic, regulile de circulație rutieră. Cu acest prilej, cu precădere copiilor din ciclul primar le-au fost explicate câteva reguli de bază pentru a se deplasa în siguranță pe drumurile publice ca pietoni sau bicicliști, dar și faptul că strada nu este un loc de joacă.

Elevii din învățământul gimnazial au fost consiliați de către specialistul Agenției Naționale Antidrog cu privire la riscurile consumului de droguri, atât din punctul de vedere al reacțiilor biochimice declanșate la nivelul organismului uman, cât și prin prisma consecințelor acestora asupra performanțelor școlare, vieții familiale și sociale, dar mai ales care sunt prevederile legislative în materia traficului și consumului de droguri.

Și reprezentantul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane a purtat discuții cu elevii mai mari, vorbindu-le despre formele traficului de persoane și despre cum sunt racolate victimele, cu exemple din activitatea practică.

De informațiile polițiștilor angrenați în activități au beneficiat peste 120 de copii cu vârste între 4 și 16 ani.

*Alături de copii pentru prevenirea evenimentelor în care ei sunt victime, în orice mod!*

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Primarul este un om extraordinar! Felicitari!
Cum pot obtine un cate un formular pentru cererea pentru extras de carte funciara la zi ,pentru informare si Etras de plan cadastral . Solicit aceste doua extrase pentru a depune la primarie cerere pt.Obtinerea unui certificat de urbanism
Ok, succes pe mai departe.
Felicitări, Raul Petrescu! Omul potrivit la locul potrivit! Avem nevoie de oameni ca tine, bine pregătiți și întreprinzători, în toate domeniile! Succes!
Pe site ANPC nu se poate depune reclamatii,am incercat 3 zile la rând,ar trebui desființat
Curs valutar
EUR Euro 4.8909 0.0000
USD Dolarul SUA 4.7450 0.0000
GBP Lira sterlina 5.7696 0.0000
CHF Francul elvetian 5.0380 0.0000
XAU Gramul de aur 272.6466 0.0000