Pompierii prahoveni, la datorie de Paștele Catolic

29 Mar 2024 15:25
Pompierii prahoveni, la datorie de Paștele Catolic
În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic, ISU Prahova va monitoriza permanent, prin Centrul Operațional, evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.
Zilnic, peste 170 de pompieri cu aproximativ 80 de mijloace tehnice vor fi disponibile în permanență în caz de nevoie pentru stingerea incendiilor, asistență SMURD sau evacuarea în situații de urgență.
În această perioadă echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie din cadrul inspectoratului vor efectua misiuni de recunoaştere în teren la unitățile de cult, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
În Noaptea de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște. Cu acest prilej, recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor.
Este important ca lumânările aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (de exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiți cu lumânările aprinse.
Pentru diminuarea riscului de incendiu și reducerea consecințelor negative ce se pot înregistra în perioada manifestărilor religioase cu public numeros, recomandăm slujitorilor bisericilor și credincioșilor să respecte normele specifice.
Astfel, accesul în incinta lăcașului de cult se va permite în limita capacității bisericii, iar ușile de acces/evacuare se vor menține în poziție deschisă, în mod obligatoriu, pe tot timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condițiile unui număr foarte mare de participanți se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber.
Ne dorim să vă bucurați de această sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!

Compartimentul Informare și Relații Publice - ISU PRAHOVA

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677