Pompierii români, într-o nouă misiune de sprijinire a Greciei în lupta cu incendiile

20 Aug 2021 18:53
Astăzi, 20 august 2021, în prezența Ministrului Afacerilor Interne, Lucian BODE, și a Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat dr. Raed ARAFAT, a avut loc, la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpan, revista de front a detașamentelor de pompieri înainte de plecarea într-o nouă misiune de stingere a incendiilor din Grecia.
Misiunea este un răspuns la solicitarea de asistență internațională înaintată ieri, de statul elen, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
România trimite în Grecia 142 de pompieri, opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, precum și alte mijloace de sprijin logistic, printre care o dronă care poate fi folosită pentru survolarea zonelor în care se va interveni. Pompierii români vor interveni pentru stingerea incendiilor care afectează o zonă din proximitatea Atenei.
Pompierii care au plecat în Grecia provin de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență și de la 16 inspectorate pentru situații de urgență (București-Ilfov, Alba, Argeș, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea și Timiș).
Ministrul Lucian Bode le-a mulțumit pentru faptul că s-au oferit voluntari pentru această misiune și și-a exprimat încrederea că vor da dovadă de profesionalism și de maximă implicare, așa cum s-a întâmplat cu ocazia primei participări la stingerea incendiilor care devastează Grecia, atrăgând astfel aprecierea întregii lumi, nu doar a poporului grec.
sursa IGSU

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677