Povestea pilotului Andrei Șerbu/ Și-a început cariera la Aeroclubul Teritorial "Gheorghe Bănciulescu" Ploiești

18 Mar 2024 09:55
Povestea pilotului Andrei Șerbu/ Și-a început cariera la Aeroclubul Teritorial "Gheorghe Bănciulescu" Ploiești
Unul din cei mai vechi dar și cei mai buni componenți pe care îi are în prezent lotul național de acrobație este Andrei Șerbu.
Acesta și-a început activitatea ca sportiv al Aeroclubului României în cadrul Aeroclubului Teritorial "Gheorghe Bănciulescu" Ploiești în anul 1998.
Începând cu anul 2005, Andrei devine componentul lotului național de acrobație, unde continuă perfecționarea zborului acrobatic pe Zlin 526F și Zlin 726 Universal. Anul 2008 reprezintă anul în care Andrei face saltul la Extra 300L, avion pe care a strâns până în prezent peste 750 ore.
Din anul 2011, Andrei începe să reprezinte România la concursurile europene și mondiale de acrobație la clasa Advanced, urcând de 7 ori pe podium, atât la individual, cât și cu echipa.
Momentul care a încheiat ciclul său la categoria Advanced a fost în anul 2018, când pe aerodromul său de suflet, aerodromul Strejnic, 20 ani mai târziu de când a făcut primii pași în lumea aviației, a obținut un bine meritat loc 3, la individual cât și cu echipa, la 13th FAI World Advanced Aerobatic Championship. Acest rezultat a fost, de altfel, și primul podium mondial obținut de un pilot român la o competiție de acest fel.
Din anul următor, Andrei s-a alăturat lui Lasźlo Ferencz și Daniel Ștefănescu la categoria Unlimited, cel mai notabil rezultat de până acum fiind obținut în 2023, locul 3 pe echipe la 22nd FAI European Aerobatic Championship.
În prezent, Andrei este pilot comercial dar, cu fiecare oportunitate pe care o are, sprijină activitatea Aeroclubului României cu zboruri de examinare la PPL(A) și avion ultraușor. Andrei nu neglijează nici marea sa dragoste, acrobația, pentru care se antrenează cât de bine poate dar sprijină si activitatea de acrobație a viitoarelor generații de piloți acrobați cu bogata sa experiență.
sursa: Romanian Aerobatic Team

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677