Prefectura Prahova a dispus măsuri în contextul codului portocaliu emis de meteorologi

27 Sep 2024 18:02
Prefectura Prahova a dispus măsuri în contextul codului portocaliu emis de meteorologi
"În perspectiva fenomenelor meteo care vor afecta județul nostru am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am dispus următoarele măsuri imediate:
?informarea populației,de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență,asupra riscurilor provocate de aceste fenomene;
?instituirea în fiecare localitate aflată sub avertizare de cod portocaliu/roșu a serviciului de permanență;
?verificarea de către colegii de la ISU Prahova și de către subprefecții județului a tuturor localităților care au un istoric în ceea ce privește fenomenele extreme, în ceea ce privește îndeplinirea de către autoritățile locale a obligațiilor legale în acest sens(curățarea șanțurilor,decolmatarea pârâurilor,pregătirea echipelor de intervenție etc.);
?verificarea de către salariații Apelor Române Prahova a tuturor lucrărilor de pe albiile vizate de inundații și luarea măsurilor ce se impun pentru îndepărtarea utilajelor din zona!
?identificarea persoanelor vulnerabile, din zonele vizate de coduri, pentru eventuala lor evacuare în caz de nevoie(persoane cu handicap,gravide,dializați,bătrâni);
?instituirea serviciului de permanență și intervenție pentru instituțiile cu atribuții în domeniu;
?analizarea stocurilor de apă de la nivelul județului;

Autoritățile din Prahova sunt gata să intervină în caz de probleme deosebite iar eu mă voi ocupa personal ca toată lumea să-și facă treaba! Vă voi ține la curent cu evoluția situației!
Mulțumesc", a transmis Emil Drăgănescu, prefectul județului Prahova.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677