Președintele PSD Prahova, Virgiliu Nanu, cere lămuri cu privirea la proiectul de introducere a rețelei de gaze pe Valea Slănicului - VIDEO

28 Mar 2024 17:31
Președintele PSD Prahova, Virgiliu Nanu, cere lămuri cu privirea la proiectul de introducere a rețelei de gaze pe Valea Slănicului - VIDEO
Președintele PSD Prahova, Virgiliu Nanu, a cerut, în cadrul unei conferințe de presă, lămuri cu privirea la proiectul de introducere a rețelei de gaze pe Valea Slănicului.

"Este 28 martie, sfârșitul lunii martie, și pe Valea Slănicului trebuia să avem gaze, să avem rețeaua de distribuție, rețeaua de transport funcționale. O să încep prin a cere domnului președinte suspendat, Iulian Dumitru, vreau să-i pun întrebarea "de ce nu avem gaze pe Valea Slănicului? Pentru că, așa cum ne-a promis, odată, la sfârșitul lunii decembrie, trebuia finalizată întreaga rețea. Ulterior a venit și ne-a promis că la sfârșitul lunii martie, uite că a trecut și luna martie și noi suntem în aceeași situație. Ca să fac un scurt istoric: La începutul anului 2023, Consiliul Județean a încredințat proiectarea și execuția rețelei de distribuție în cele 9 localități, rețea de distribuție inteligentă, distribuție gaze pe Valea Slănicului. Într-adevăr, rețeaua de distribuție a fost finalizată. Dar nu avem legătura între rețeaua de distribuție și și legătura cu conducta națională de gaz. Nu avem această legătură. Astfel, dacă nu avem această legătură, cum poate funcționa rețeaua de distribuție? Este foarte important, pentru a putea să avem gaze rețeaua să fie interconectată. Nu există! La începutul anului 2024, ianuarie, Consiliul Județean a scos la licitație această legătură între rețeaua de distribuție și conducta principală de Transgaz. Oare vin și pun această întrebare? De ce au anulat licitația la începutul lunii martie? Au avut 5 ofertanți, 4 asocieri și un ofertant unic. Undeva la începutul lunii martie am anulat această licitație, în condițiile în care la în luna ianuarie, licitația a fost demarată. Fac un apel către președintele suspendat. Să dea drumul la această licitație, pentru că altfel degeaba au făcut această rețea de distribuție" a transmis Virgiliu Nanu, președinte PSD Prahova.

"Domnul Dumitrescu a știut de la bun început de faptul că nu există sursa de gaze, legătura aceasta dintre rețeaua de la Transgaz. Dumnealui a mințit de la bun început, iar atunci când a obținut fonduri europene, lucru bun de altfel, trebuia să înceapă și această legătură. Dumnealui a mers la Transgaz și a discutat și Transgaz, care este o societate foarte serioasă, a venit cu un studiu în care prognoza că în 3 ani de zile pot realiza ei acea legătură. Nu, dumnealui a venit cu 4 luni despre care care se știa că nu se poate face. Vorbim despre identificarea proprietarilor pe unde va trece acea conductă, vorbim de despăgubirea proprietarilor, vorbim de proiectarea, bineînțeles, a rețelei, vorbim de autorizația de construire, vorbim de licitație, vorbim de execuție a lucrărilor. Să fim seriosi, suntem cu toții niște oameni care cunoaștem administrația publică. Aceste lucruri chiar durează timp pentru că trebuie făcute cu simț de răspundere Nu, a mințit de la bun început, încercând să câștige capital electoral. Înțelegem și acest aspect. Suntem oameni politici până la urmă, dar minciuna a fost de la început și dumnealui a știut și a continuat să mintă, și să nu mai vorbim despre faptul că, și la începutul acestui an, când a fost demarată această procedură și anulată, din SEAL, se poate vedea că a fost anulată de către Consiliul Județean pentru că nu respecta foarte, foarte multe criterii și, bineînțeles, a fost contestată de către participanți și anulată efectiv. Au preferat să o anuleze ei singuri", a completat și Bogdan Toader, fost președinte al Consiliului Județean Prahova.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677