Prima premieră a stagiunii 2024-2025, la Teatrul „Toma Caragiu”

18 Sep 2024 18:59
Prima premieră a stagiunii 2024-2025, la Teatrul „Toma Caragiu”
Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 18.30, în sala Teatrului „Toma Caragiu” va avea loc prima reprezentație a spectacolului „Ivanov”, adaptare de David Hare după A. P. Cehov, traducerea Silvia Năstasie, montare ce va îmbogati repertoriul secției Dramă.
Regia acestui spectacol este semnată de Vlad Cristache, unul dintre cei mai prolifici tineri creatori de teatru, care revine la Ploiești după ce, în 2019, a montat textul lui Arthur Miller, „Vrăjitoarele din Salem”.
Scenografia îi aparține lui Theodor Cristian Niculae, câștigator, anul trecut, al Premiului UNITER pentru Debut, iar lighting designul a fost realizat de Ionuț Aldea. Pe scenă îi veți putea urmări pe Ionuț Vișan, Pamela Iobaji, Florentina Năstase, Alexandru Voicu, Ioan Coman, Oxana Moravec, Bogdan Farcaș, Paul Chiribuța, Lucia Ștefănescu Niculescu, Ion Radu Burlan, Nadiana Sălăgean, Dragoș-Maxim Galbăn, Paula Trifu, Robert Oprea, Alexandra Răduță, Dora Grigoriu, Mirela Macaveiu, Narcis Stoica, Răzvan Băltărețu, Florin Panait.
Considerată prima creație dramatică majoră a lui Cehov, „Ivanov” explorează complexitatea sufletului uman, a vieții și a relațiilor interpersonale. Prin intermediul protagonistului său, Nikolai Ivanov, un moșier falit aflat într-o criză identitară și existențială, Cehov descrie o societate care pare să stagneze și o individualitate pierdută în propriile contradicții, un personaj complex, care oscilează între sentimente de vinovăție, remușcări și o indiferență aproape fatalistă, un exponent al omului chinuit de întrebări fundamentale, care nu găsește răspunsuri în lumea în care trăiește.
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția de bilete a Teatrului, tel. 0244.522.774 sau online, pe site-ul www.teatruploiesti.ro, secțiunea Program spectacole.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677