Primarul din Câmpina a semnat primul contract de finanțare cu fonduri europene, după deblocarea acestora/Se ridică o grădiniță

02 Apr 2021 08:43
Primarul din Câmpina a semnat primul contract de finanțare cu fonduri europene, după deblocarea acestora/Se ridică o grădiniță
Alin Moldoveanu, primarul municipiului Câmpina a semnat, joi, la Călărași, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, contractul de finanțare pentru proiectul "Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe". Este primul contract semnat pentru Câmpina după deblocarea fondurilor europene, anunță campinatv.ro.
Proiectul are o valoare de 5.588.997,73 lei, iar realizarea acestui obiectiv va fi finanțată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA. Noua grădiniță va fi o clădire cu parter și etaj, va avea o suprafață construită de 800 mp și trei săli de clasă și o capacitatea de 80 de locuri, din care 40 pentru program prelungit, iar alte 40 alocate celor două grupe care vor împărți o singură sală și vor funcționa în schimburi, cu program normal.
"În campania electorală nu am promis nimic, dar am spus câmpinenilor că singura soluție pentru dezvoltarea orașului sunt fondurile europene. Și, da, am reușit! De acum, odată cu deblocarea fondurilor europene și, iată, semnarea primului contract cu finanțare europeană, cred că putem discuta despre prezentul și viitorul Câmpinei", a declarat primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.
Campinatv.ro a mai precizat că Ministerul Dezvoltării a blocat, în urmă cu mai bine de un an, proiectele cu fonduri europene depuse de municipalitatea câmpineană până la stingerea creanțelor generate de corecțiile financiare aplicate de organele de control la mai multe proiecte derulate de administrația Tiseanu, cel mai important fiind pasajul Calea Dacia.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
multumim frumos ! sper , cat traiesc, sa le pot plati munca. foarte frumos, multumesc si in numele celor ce nu pot scrie !!!
Fiți buni români și nu votați pașaportul Verde noi suntem alături de dumneavoastră fiți și dumneavoastră alaturi de noi
Foarte bine Doamne ajută Poate o să reușiți și cu gazele bine ar fi
Nu se cunoaște nimic în calorifere?!!!
Super Johnson
Curs valutar
EUR Euro 4.9491 0.0000
USD Dolarul SUA 4.3869 0.0000
GBP Lira sterlina 5.8407 0.0000
CHF Francul elvetian 4.7398 0.0000
XAU Gramul de aur 255.1246 0.0000