Rezultate actiune rutiera fulger, in Ploiesti

13 May 2022 11:19
Polițiștii rutieri prahoveni au dat ieri, în doar două ore, 184 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 37 au fost aplicate pietonilor, 58 biciliștilor, iar 48 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acțiunii fulger din Ploiești, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, dintre care una pentru conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, conducătorul autoturismului având o alcoolemie de 0,84 MG/L alcool pur în aerul expirat.

Valoarea sancțiunilor este de 44.225 de lei.

Totodată, au fost reținute 14 permise de conducere, dintre care 13 pentru neacordarea priorității pietonilor.

De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare

Polițiștii rutieri prahoveni recomandă pietonilor:

- să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există.

-să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens).

-să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat.

-să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia.

-pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili.

-să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

-copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele.

*_Pe conducătorii de vehicule îi sfătuim să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită_*

-la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate.

-în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii.

-la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport.

-la apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Este corect sa fii controlat de bilet in statia de autobuz?Eu personal m-am simtit agresata de controlorul TCE.Oare nu este un abuz ?
Domnilor parlamentari,eu i-mi vreau țara înapoi! Vreau legi bune pentru poporul român! Dacă vă iubiți țara și sunteți responsabili pentru bunăstarea poporului ,nu vă fie frică și VOTAȚI Legea Suveranității.Poprul va fi recunoscător! Votați Legea!
Nu ar putea altetarii sa ne scuteasca?
Să dea Domnul să se realizeze toate puse în plan! Mult succes și țineți-vă de promisiuni că e păcat de acest monument al sării, mândria noastră a slanicenilor! Doamne-ajută!
Liftul când al mai puneți an funcționare
Curs valutar
EUR Euro 4.9457 -0.0015
USD Dolarul SUA 4.6170 -0.0152
GBP Lira sterlina 5.7676 -0.0578
CHF Francul elvetian 4.7889 -0.0026
XAU Gramul de aur 275.6983 -1.9541