Rezultatele acțiunilor derulate de polițiștii prahoveni în weekend

30 Sep 2024 18:01
Rezultatele acțiunilor derulate de polițiștii prahoveni în weekend
În zilele de 27, 28 și 29 septembrie, principalele misiuni desfășurate de către polițiștii prahoveni au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității din mediul stradal și creșterea gradului de siguranță rutieră, aceștia intervenind la aproximativ 350 de sesizări prin 112.
 
Polițiștii prahoveni au desfășurat mai multe acțiuni de patrulare și control în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Boldești-Scăeni, Sinaia, Slănic, pe raza de competență a Secției Rurale Blejoi, precum și pe drumurile naționale din județ, dar și o razie cu peste 200 de efective de poițiști și jandarmi.

În toate acțiunile polițiștilor, s-au avut în atenție zonele cu risc crescut, cele aglomerate, contribuind astfel la prevenirea infracțiunilor și la creșterea sentimentului de siguranță în rândul comunităților.

Totodată, un alt segment pe care l-au avut în atenție polițiștii prahoveni a fost cel al siguranței rutiere, acționându-se pentru prevenirea și combaterea principalelelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru fluidizarea traficului rutier pe Drumul Național 1, având în vedere valorile ridicate de trafic care se înregistrează în zilele de weekend pe traseele către stațiunile montane.

Astfel, în cadrul activităților au fost legitimate aproximativ 1.000 de persoane, controlate peste 500 de autovehicule și au fost efectuate aproximativ 250 de testări cu aparatul etilotest și drugtest.
Întrucât în aproximativ 270 de situații legislația nu a fost respectată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în vederea asigurării unui mediu sigur și securizat pentru toți cetățenii.
Pentru că reprezentau un pericol pentru ceilalți participanți, au fost scoși din trafic 7 conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 8 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestor autovehicule  au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Totodată, cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii prahoveni au constatat și încălcări ale normelor de conviețuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 45 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991.

În cadrul acțiunii tip Raziei desfășurată vineri, 27 septembrie în municipiul Ploiești, au fost efectuate 70 de controale corporale și 37 de controale ale bagajelor.

*Exemplu:*
În urma efectuării unui control corporal în cazul unui bărbat depistat pe strada Veronica Micle din municipiul Ploiești, asupra acestuia a fost găsit un spray iritant lacrimogen și un briceag, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul, fără drept, de obiecte periculoase.

Toate acestea măsuri vor continua și în perioada următoare pentru a menține comunitatea în siguranță.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677