Romsilva, în plină campanie de împăduriri de primăvară

24 Apr 2024 09:47
Romsilva, în plină campanie de împăduriri de primăvară
Angajații Romsilva sunt în plină campanie de împăduriri de primăvară. Acțiunile sunt organizate pentru regenerarea fondului forestier proprietatea publică a statului, administrat de Romsilva.
Până în acest moment, în campania de împăduriri de primăvară, Romsilva a reușit să:
? planteze 14 milioane puieți forestieri
? realizeze lucrări de împăduriri pe 2.320 hectare
? efectueze regenerări naturale pe 5.222 hectare
? realizeze lucrări de completări pe 1.897 hectare
? realizeze lucrări de refaceri pe 380 hectare
În total, până în prezent, în campania de împăduriri de primăvară, Romsilva a regenerat 7.542 hectare fond forestier de stat.
În acest an, datorită condițiilor meteorologice favorabile, mai multe direcții silvice au demarat încă din luna februarie lucrările de regenerare a pădurilor.
În această campanie de împăduriri de primăvară, în fondul forestier proprietatea publică a statului, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva va planta 23 de milioane de puieți forestieri și va regenera natural peste 6.400 de hectare, iar artificial, prin lucrări de împăduriri, alte 2.600 de hectare.
În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind ultilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677