Sideful și perlele, vedetele unei expoziții organizate la Muzeul Rezervației Bucegi din Sinaia

19 Mar 2024 11:15
Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova vă invită să vizitați expoziția temporară și itinerantă ″Sidef și Perle″ deschisă la Muzeul Rezervației Bucegi din Sinaia începând cu 18 martie 2024. Expoziția dedicată ZILEI INTERNAȚIONALE A APEI - 22 martie, aduce în fața vizitatorilor Sideful și Perlele aceste minunății produse de locuitorii din adâncul apelor - inofensivele moluște.
Asemănate cu diamantele oceanului, cu lacrimile sirenei, perla poate fi considerată lacrima bivalvei sau a gasteropodului care o produce. Expoziția ne prezintă informații stiințifice despre speciile perlifere, specii de moluște (bivalve și gasteropode) producătoare de perle din colecția de nevertebrate a muzeului dar și bijuterii cu sidef și perle.
Dincolo de istoria lor, de poveștile cunoscute sau mai puțin cunoscute despre sidef și perle aceste bijuterii ale adâncurilor rămân fascinante prin puritatea, frumusețea lor, adevărate ″lacrimi ale sirenelor″, simbol al regalității, al eleganței considerate aducătoare de noroc și fericire.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677