Spectacolele Teatrului „Toma Caragiu”, in perioada 22 - 28 aprilie

22 Apr 2024 20:53
Spectacolele Teatrului „Toma Caragiu”, in perioada 22 - 28 aprilie
Intr-o saptamana aflata sub semnul sarbatorii Floriilor, la Teatrul „Toma Caragiu” va invitam sa urmariti productii diverse, de la montarea unui text emblematic pentru literatura americana a secolului XX, la o comedie recompensata, anul trecut, cu premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul BUZAU/IUBESTE/TEATRU sau doua pledoarii muzicale ce vor celebra magia sunetelor armonioase si care va propun sa patrundeti intr-o lume a emotiilor exprimate prin note. Cei mici se vor putea bucura de trei zile care le sunt dedicate, pe parcursul carora vor avea ocazia sa petreaca momente de neuitat alaturi de intreaga familie.


MENAJERIA DE STICLA – joi, 25 aprilie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
Tanara regizoare Sanziana Stoican traduce piesa si ii "citeste" teatral in profunzime substratul, iar alaturi de o echipa deosebita de colaboratori, reuseste un spectacol admirabil. Opteaza pentru o vizualizare cu fine accente metaforice, servita ireprosabil de scenograful Valentin Varlan. (…) Marea arta a Sanzienei Stoican se face simtita prin modul in care considera actorul pilonul principal in exprimarea viziunii sale regizorale si ii conduce interpretarea prin nuante apropiate de masura expresiei filmice. (…) Minutios sunt conduse relatiile dintre personaje cu atentie asupra substratului determinat de caracterul fiecarui personaj. Rar apare un astfel de spectacol construit ca un filigran pentru a vizualiza sentimentele si iluziile fiecarui personaj. (…) „Menajeria de sticla” este rezultatul unei colaborari perfecte intre regizor si interpreti ce transmite privitorului emotia care adeseori taie respiratia publicului. (Ileana Lucaciu, ileanalucaciu.blogspot.com)


FUNNY MONEY – vineri, 26 aprilie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
Viata de zi cu zi a unui modest contabil din Londra se tranforma radical in urma unei intamplari aparent banale. Aflat in metrou, in timp ce se intorcea acasa de la serviciu, ia din greseala o alta servieta, asemanatoare cu a lui, in care se afla o fabuloasa suma de bani. Bucuria acestei descoperiri este efemera, fiind rapid zdruncinata de aparitia in locuinta sa a mai multor personaje, de la prieteni de familie sau un taximetrist furios, la un ofiter de politie si un detectiv corupt, fiecare nou venit fiind prezentat de stapanul casei cu o alta identitate, fapt ce determina momente pline de umor. Intre triunghiuri amoroase, tradari si escrocherii financiare, fiecare personaj contribuie la cresterea tensiunii si a haosului intr-un mod spectaculos si amuzant.


LA VITA E BELLA – sambata, 27 aprilie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
O experienta artistica remarcabila, care celebreaza viata in toata splendoarea ei, prin muzica, dans si momente umoristice. Intr-o atmosfera vibranta, inspirata de efervescenta Italie, fiecare nota muzicala, fiecare miscare de dans si fiecare replica vor contribui la crearea unei seri de neuitat. Cu pasiune si emotie, Nico, Daniela Raduica, Madalina Cernat, Romeo Zaharia, George Capanu si Eduard Stoica vor interpreta melodii celebre care au devenit adevarate imnuri ale unor generatii, cantece ce vor evoca spiritul bogat al culturii italiene. Coregrafiile impresionante vor completa tabloul scenic, reliefand frumusetea si gratia dansului, iar scenete inedite vor aduce zambete pe buzele spectatorilor. Aceasta reprezentatie este Sold Out.


DA, DOAMNE, CANTEC! – duminica, 28 aprilie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
Sub semnatura regizorala, scenografica si coregrafica a binecunoscutului Razvan Mazilu, spectacolul „Da, Doamne, cantec!” va va purta intr-o lume feerica, unde timpul si spatiul se estompeaza, iar emotiile prind aripi prin intermediul muzicii. Melodii nemuritoare ale compozitorului Viorel Gavrila, interpretate de solistii Teatrului de Revista Majestic, acompaniati de Orchestra Majestic, vor crea cadrul ideal pentru o a va bucura de o experienta unica. „Da, Doamne, cantec!” spune, pe note muzicale, o poveste ce evidentiaza capacitatea acestei arte de a-i uni pe toti cei care iubesc frumosul, exprimat prin multiplele sale aspecte. Un spectacol dedicat tuturor sufletelor tinere, care inca mai cred in puterea vindecatoare a muzicii, o incursiune in profunzimile sufletului uman si in magia ce il inconjoara. Invitat special: Sanda Ladosi.


Biletele se gasesc la Agentia de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiesti, telefon 0244.522.774 sau online, accesand sectiunea Program spectacole de pe site-ul www.teatruploiesti.ro.


La sfarsit de saptamana, intre 26 si 28 aprilie, cea de-a treia editie a Targului de arta stradala de Florii isi va deschide portile si ii va astepta pe cei mici, dar si pe parinti si bunici, cu spectacole de teatru pentru copii, ateliere de creatie si de modelaj in lut, spectacole de cantece si dansuri populare, concerte de muzica folk, dar si traditionala vanatoare de oua de Paste. O initiativa speciala a acestei editii o reprezinta „Copacul cu ganduri bune”, un demers prin care trecatorii sunt provocati sa scrie pe un biletel colorat raspunsul la provocarea „Ce iti doresti sa infloresca in lume acum ?” si sa isi exprime, astfel, dorintele care pot contribui la crearea unei societati mai armonioase, urmand ca la finalul evenimentului artistul origami Isabela Neagu sa le transforme in creatii aparte. Pe intreaga durata a Targului de arta stradala de Florii, se vor desfasura activitati de animatie stradala si vor putea fi admirate expozitii de pictura si arta scenografica. De asemenea, artisti pe catalige ii vor incanta pe cei prezenti cu miscarile lor spectaculoase, iar statui vivante ii vor purta intr-un univers aparte, in care gestul este incarcat de semnificatii, iar timpul pare ca s-a oprit in loc.


Va asteptam sa descoperim lumea mereu surpinzatoare a teatrului si sa ne bucuram impreuna de experiente variate, pentru toate varstele, universuri care prind viata pe scena sau intr-un spatiu aparte, intr-o imbinare a emotiei, creativitatii, entuziasmului si a spiritului ludic.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677