Spectacolele Teatrului „Toma Caragiu” în perioada 25 - 31 martie 2024

26 Mar 2024 10:06
Încheiem prima lună de primavară cu zâmbetul pe buze, bucurându-ne împreună de magia și emoția oferite de fiecare nouă reprezentație programată în această săptămână la Teatrul „Toma Caragiu”.
O NOAPTE FURTUNOASĂ – joi, 28 martie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
Pentru a monta un spectacol după un text scris de un clasic e nevoie de puțin curaj. Iar Sânziana Stoican propune un spectacol pe o parte „modern”, pe de altă parte „clasic”. Aceasta se folosește în detaliu de fabrica de cherestea a Jupânului Dumitrache și construiește universul personajelor în această lume plină de rumeguș, lemne și fân. Sânziana se folosește de textul lui Caragiale, pe care nu-l schimbă, și aduce elemente de modernitate în dinamica acțiunii. (Diana Parpalea, ziarulmetropolis.ro). Această reprezentație este Sold Out.
CUSCRII DIN TIRANA – vineri, 29 martie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
Personaje pasionale, suspans, secrete, neprevăzut, răsturnări de situație sunt elemente care se vor regăsi într-o comedie a cărei acțiune are loc într-un oraș din centrul Greciei. Aici locuiesc Peni și Lykourgos, un cuplu bogat care își dorește o căsătorie avantajoasă pentru fiica lor, Liza, care studiază la Londra. Aceasta este îndrăgostită de Alfred, un student la Arte din Albania, alături de care se întoarce acasă în perioada sărbătorilor pascale. Deși inițial este întâmpinat cu căldură de către Peni și Lykourgos, considerându-l un lord englez bogat, atitudinea familiei Lizei se schimbă radical odată cu descoperirea adevăratului statut al viitorului ginere. Situația se complică și mai mult când părinții lui Alfred, Klampeta și Boukouran, intră în scenă, apariție ce dezvăluie o legătură din trecut ce va influența felul în care este percepută relația celor doi tineri. Această reprezentație este Sold Out.
CRIMA LA HOWARD JOHNSON – sâmbătă, 30 martie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
Arlene, o tânără atrăgătoare și plină de viață, este căsătorită cu Paul Miller, un bărbat lipsit de încredere în sine, dar foarte îndrăgostit de soția sa. În ciuda afecțiunii sincere a lui Paul, viața lor de cuplu a devenit monotonă și previzibilă, iar Arlene se simte prinsă într-o căsnicie anostă. Această situație se schimbă atunci când îl întâlnește pe Mitchell, dentistul familiei. Cuprinși de pasiunea interzisă, cei doi încep să viseze la o viață în care să nu mai fie legați de nicio restricție sau secret și se hotărăsc să îl elimine pe Paul. Un spectacol în care comicul și incredibilul situației reprezintă surse inepuizabile de râsete copioase. Această reprezentație este Sold Out.
CE VOR FETELE – duminică, 31 martie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
Având drept pretext un joc de societate, unui grup de patru prietene se întâlnesc în fiecare săptămână. Atunci când una dintre ele trece prin momente delicate, în urma despărțirii de soț, toate celelalte îi sunt alături, fiind chiar invitată de cea care găzduia reuniunea să locuiască împreună, până la soluționarea situație conjugale. Personalitățile lor diferite le conduc, însă, către tot felul de conflicte amuzante, iar traiul în comun se va dovedi imposibil, cele două colege de apartament nereușind să se înțeleagă nici atunci când au parte de o potențială întâlnire amoroasă cu doi vecini șarmanți. Această reprezentație este Sold Out.
PROSTIA OMENEASCĂ – duminică, 31 martie, orele 10:30 și 12:00, sala Teatrului de Animație Imaginario
Având drept sursă de inspirație două dintre povestirile scrise de Ion Creangă, „Prostia Omenească” și „Povestea unui om leneș”, montarea Sabinei Vlaiculescu Arsenie este una inedită, care aduce în fața publicului personaje comice, unele cu accente caricaturale, ce vor reuși să stârnească râsul, indiferent de vârstă.
„Am încercat să păstrez tradiția populară și spiritul lui Creangă și să aduc în fața copiilor un alt mod de a privi prostia prin prisma proverbelor și zicătorilor românești. Cu toții trebuie să ne bucurăm de viață și să fim spontani, să ne trezim cu ajutorul înțelepciunii noastre populare și să o ducem mai departe.” (Sabina Vlaiculescu Arsenie, regizor)

Biletele se găsesc la Agenția de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, telefon 0244.522.774 sau online, accesând secțiunea Program spectacole de pe site-ul www.teatruploiesti.ro.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677