Spectacolele Teatrului „Toma Caragiu”, în perioada 8 - 14 aprilie

08 Apr 2024 12:00
Spectacolele Teatrului „Toma Caragiu”, în perioada 8 - 14 aprilie
Începem o săptămână pe parcursul căreia sunt programate reprezentații ale unora dintre cele mai îndrăgite producții ale Teatrul „Toma Caragiu”, de la un spectacol care abordează un subiect sensibil al zilelor noastre, până la o comedie recompensată, în 2023, cu premiul Molière, sau o montare ce aduce pe scenă un personaj care a bucurat generații și continuă să încânte copiii cu caracterul său nobil.
FIUL – joi, 11 aprilie, și vineri, 12 aprilie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
Nicolas, un adolescent care până de curând era plin de viață și zâmbitor, se trezește prins în tumultul unei perioade dificile. Divorțul părinților săi, Anne și Pierre, îl aduce în fața unei noi realități, rămânând în grija mamei, în timp ce Pierre se recăsătorește și devine din nou tată. Incapabil să se adapteze acestei schimbări drastice, Nicolas se izolează treptat de tot ce îl înconjura: școală, prieteni, chiar și familie. Imaginea copilului vesel se estompează, făcând loc unei umbre de melancolie și apatie, iar echilibrarea emoțională a lui Nicolas se dovedește pentru părinți a fi o provocare mai mare decât se așteptau.
Sperând că fiul său traversează o simplă criză adolescentină, Pierre ia diverse decizii cu scopul de a-i readuce pofta de viață. Totuși, eforturile sale nu reușesc să pătrundă zidul de tristețe construit de Nicolas, care, neputând să-și verbalizeze suferința, se refugiază în tăcere, pierzând treptat contactul cu lumea exterioară. Spectacol studio. Ambele reprezentații sunt Sold Out.

O IDEE GENIALĂ – sâmbătă, 13 aprilie, și duminică, 14 aprilie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
Un spectacol care a avut recent premiera națională pe scena Teatrului „Toma Caragiu”, „O idee genială” este o comedie care vă va stârni hohote de râs și va propune o reflecție subtilă asupra relațiilor de cuplu.
Regizorul rămâne fidel spiritului piesei, o adevărată perlă de teatru bulevardier care combină toate elementele - încurcături, confuzii, ciocniri, răsturnări de situație, paradoxuri, descoperiri, recunoașteri, repetiții pline de umor, efecte de oglindă. (…) se acordă atenție distribuției prin alegerea unor actori maturi, experimentați în d-ale comediei, ce susțin cu aplomb ritmul alert al farselor, fără a ignora spectrul trăirilor interioare ale personajelor, deloc schematice.(Alina Maer, scenesicuvinte.ro).Ambele reprezentații sunt Sold Out.
CENUȘĂREASA – duminică, 14 aprilie, orele 10:30 și 12:00, sala Teatrului de Animație Imaginario
Basmul Cenușăresei, o poveste atemporală îndrăgită de copii de toate vârstele, le va oferi micilor spectatori posibilitatea să urmărească o montare ce îi va învăța că, indiferent de obstacolele pe care le întâmpină în viață, noblețea sufletească, curajul, bunătatea și speranța îi pot ajuta să depășească orice provocare.
Deși mama și surorile vitrege o supun la munci grele și o tratează cu dispreț, Cenușăreasa nu se lasă descurajată de comportamentul lor și își păstrează optimismul și bunătatea. Când acestea o împiedică să ia parte la balul unde Prințul speră să își găsească mireasa, ea primește un ajutor magic din partea Zânei Bune, reușind să îl întâlnească și, astfel, să descopere ce înseamnă iubirea adevarată.

Biletele se găsesc la Agenția de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, telefon 0244.522.774 sau online, accesând secțiunea Program spectacole de pe site-ul www.teatruploiesti.ro.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677