Spectacolele Teatrului „Toma Caragiu” în perioada 8 - 14 iulie 2024

08 Jul 2024 13:12
Teatrul „Toma Caragiu” încheie această stagiune cu spectacole care vă vor oferi oportunitatea de a explora fațete diferite ale comediei, pe parcursul unei săptămâni aflată sub semnul umorului, prezentat într-o diversitate de nuanțe. De asemenea, cel mai recent spectacol din repertoriul secției Teatrul de Animație Imaginario îi va învăța pe cei mai mici spectatori că speranța stă în unitate, respect pentru diversitate, compasiune și empatie pentru tot ceea ce ne înconjoară.
THE NIGHT ALIVE – sâmbătă, 13 iulie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu” (spectacol studio)
”The Night Alive” pare un studiu de caractere, dar e, cred eu, mai mult decât atât. Peste particularitățile lor, delectabile în sine, personajele piesei sunt reprezentative pentru generațiile ultimei jumătăți de veac. (Cristi Juncu, regizor)
O piesă ce pendulează între dramă și comedie, ”The Night Alive”
explorează viețile unor suflete rătăcite, a căror existență ar putea fi schimbată de o întâlnire întâmplătoare și vorbește despre eroismul neașteptat din viața de zi cu zi, dar și despre durerea singurătății. Această reprezentație este Sold Out.

PIATRA DIN CASĂ – duminică, 14 iulie, ora 18.30, sala Teatrului „Toma Caragiu”
„Piatra din casă” are tot ce trebuie.(…) E un spectacol actual, oricât ne-am încăpățâna să nu recunoaștem niște tipologii de oameni ai prezentului în personajele de pe scenă. Are ritm. Are povață. Are un echilibru perfect pe toate planurile. (Mădălina Mihai, cultural21.ro)
O montare a unei piese scrise de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, care ilustează, cu umor, personalități și mentalități din Moldova mijlocului de secol XIX.
Cucoana Zamfira este o văduvă ambițioasă care își dorește să o mărite cât mai repede pe Marghiolița, fiica sa, pentru a scăpa de grija ei și a se putea dedica nestingherită noii sale relații cu doctorul Franț, căsătoria fiind văzută ca o oportunitate de a obține o zestre bogată, nu ca o uniune bazată pe dragoste și respect reciproc.

Biletele se găsesc la Agenția de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, telefon 0244.522.774 sau online, accesând secțiunea Program spectacole de pe site-ul www.teatruploiesti.ro.
FERMA ANIMALELOR – duminică, 14 iulie, ora 10:00, aleea pietonală din fața Teatrului „Toma Caragiu”. Accesul la această reprezentație este gratuit.
Una dintre cele mai cunoscute opere ale lui George Orwell, „Ferma animalelor”, este prezentată într-un spectacol cu o importantă componentă educativă, montarea reprezentând, în același timp, un îndemn pentru cunoașterea istoriei și a comportamentului uman, astfel încât să nu mai repetăm greșelile trecutului și să putem construi un viitor mai bun.

Acțiunea se desfășoară la o fermă unde animalele se revoltă și se hotărăsc să preia controlul asupra propriului destin, sătule de asuprirea și exploatarea stăpânului. Pline de speranță, ele visează la o societate egalitară, unde toți vor avea aceleași drepturi. Dar treptat, noii conducători devin corupți și abuzează de putere, transformând idealurile revoluției într-o amintire îndepărtată, dictatura animalelor devenind la fel de opresivă ca regimul uman de odinioară.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677