„Ștafeta Veteranilor Invictus România” a ajuns vineri, 6 Octombrie, la Comarnic

09 Oct 2023 18:00
Ștafeta Veteranilor Invictus, ajunsă la a X-a ediție, se desfășoară anul acesta în perioada 4-25 octombrie. Evenimentul este organizat anual, la nivel naţional, de către Asociația Voluntarilor Invictus, cu scopul de a promova eroii de ieri și de astăzi, prin intermediul sportului. Asociația Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al ASR Principelui Radu.
Peste 500 de voluntari Invictus, civili și militari din întregul Sistem Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, purtători ai ştafetei, alergători şi ciclişti, parcurg mai bine de 3 300 de kilometri, pe trei trasee – albastru, galben şi roşu. Traseele pornesc de la Pitești (start, 11 octombrie), București (start, 5 octombrie) și Călărași (start, 4 octombrie) și vor ajunge toate la Carei, în ziua de 25 octombrie. Cel mai important moment va avea loc de Ziua Armatei, pe 25 Octombrie, la Carei, unde Ştafeta Veteranilor Invictus va prezenta simbolic onorul tuturor eroilor de ieri și de astăzi.
Voluntarii Invictus sunt sprijiniți, ca în fiecare an, de către autoritățile centrale și locale, iar pe întregul traseu, participanţii sunt însoţiţi de echipaje de poliţie militară.
Orașul Comarnic se află pe traseul galben al Ștafetei, iar voluntarii Invictus au ajuns vineri, 6 Octombrie 2023, la Monumentul Eroilor din localitatea noastră. Au fost întâmpinați aici, așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace, de reprezentanții Primăriei Comarnic, dar și de elevi ai Liceului „Simion Stolnicu”, coordonați de prof. Ancuța Piciorea. Școlarii învață astfel, printr-un act de voluntariat, ce înseamnă respectul față de țară, față de eroii români căzuți în războaie sau în teatrele de operațiuni, dar își cultivă, prin puterea modelelor, și spiritul de învingători.
În aceeași seară, Ștafeta Veteranilor a ajuns cu bine la Brașov, unde a fost predată unei alte echipe de voluntari alergători.


Alina Bunghez

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677