Teatrul „Toma Caragiu”, partener al unui proiect care a câștigat finantare AFCN/Copilul Lyra, un spectacol care îmbină arta cu tehnica digitală

21 Nov 2023 09:47
Teatrul „Toma Caragiu”, partener al unui proiect care a câștigat finantare AFCN/Copilul Lyra, un spectacol care îmbină arta cu tehnica digitală
Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, alături de Asociația Thespis Arad, sunt parteneri în realizarea proiectului „Copilul Lyra – spectacol pluridisciplinar pentru copii”, unul dintre proiectele desemnate câștigătoare ale sesiunii de finanţare A.F.C.N. (Administratia Fondului Cultural National) I/2024, după prima etapă de concurs, pentru aria „Artele Spectacolului Teatru”, valoarea finanțării fiind de 150.000 lei.
„Copilul Lyra – spectacol pluridisciplinar pentru copii” își propune să faciliteze accesul publicului tânăr la un nou tip de spectacol, care combină arta și tehnica digitale cu spectacolul tradițional ce prespune mânuirea păpușilor și a obiectelor. Scenariul piesei are la bază unul dintre albumele create de Patrice Seiler, iar universul scenografic va folosi imagini 3D, pornind de la desenele ambientale ale cărții, elementele scenografice urmând să fie realizate de copii în cadrul unui workshop coordonat de acesta.
Proiectul continuă seria colaborărilor dintre regizorul Radu Dinulescu, artistul francez Patrice Seiler și cel belgian Armand Richelet Kleinberg, echipa care a realizat spectacolul „Domnul Nostoc și cabana cărților”, producție ce poate fi urmarită duminică, 3 decembrie, de la orele 10.30 si 12.00, în sala Teatrul de Animație Imaginario.
„Copilul Lyra – spectacol pluridisciplinar pentru copii” se adaugă altor proiecte care au beneficiat de finanțare AFCN, la care Teatrul „Toma Caragiu” a fost partener, dintre care menționăm spectacolul pentru copii „Poveste de adormit - între gradul IV și 3D (Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama)” sau „Brâncuși – expoziție holografică cu fractali”, ce a putut fi admirată în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului de Teatru Toma Caragiu.
foto: https://teatrulstelapopescu.ro/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677