Teatrul „Toma Caragiu” se alatura, si in acest an, Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști”

04 Apr 2024 10:26
Teatrul „Toma Caragiu” se alatura, si in acest an, Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști”
Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești vă invită joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, în sala Teatrului, să urmăriți spectacolul „Lapte”, de Ross Dunsmore, regia Horia Suru. Reprezentația face parte din programul celei de-a 20-a ediții a Campaniei Naționale „Artiștii pentru artiști” eveniment de tradiție pentru comunitatea culturală națională, organizat de Uniunea Teatrală din România. Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete a Teatrului „Toma Caragiu” sau online, accesând linkul https://www.entertix.ro/evenimente/22025/lapte-18-aprilie-2024-teatrul-toma-caragiu-ploiesti.html. Încasările vor fi donate în scopul sprijinirii artiștilor aflați în situații dificile, care, din diferite motive, nu mai pot crea misterul teatral pentru o vreme sau pentru totdeauna.
Spectacolul „Lapte” propune o explorare a tumultului lumii contemporane, o lume a contrastelor, unde bucuria se împletește cu tristețea, iar speranța se confruntă cu dezamăgirea. Prin intermediul poveștilor a trei cupluri de vârste diferite, montarea dezvăluie o serie de aspecte ale societății în care trăim, de la singurătatea celor în vârstă, la adolescenții care se luptă să-și definească identitatea sau la presiunea comunității și responsabilitățile resimțite de tinerele mame, aspecte reliefate prin intermediul unor personaje care își dezvăluie cele mai adânci temeri și nesiguranțe și cu care ne putem identifica cu ușurință.
Din distribuție fac parte: Ana Crețu, Andrei Radu, Ionuț Vișan, Florentina Năstase, Paul Chiribuță, Lucia Ștefănescu Niculescu.
Campania Națională „Artiștii pentru artiști” a fost inițiată în anul 2002 și este realizată în parteneriat cu instituții teatrale din București și din țară. De-a lungul timpului, ea a adunat o comunitate vibrantă de oameni care înțeleg importanța artei și a celor care o fac posibilă. Campania Națională „Artiștii pentru artiști” își propune să sublinieze rolul vital al culturii în societate și reprezintă un stimulator al solidarității de breaslă, un resort financiar pentru artiștii cu probleme de existență și un semnal pentru public și autorități în legătură cu situația acestora și demnitatea lor. Fiecare bilet cumpărat înseamnă nu doar o recunoaștere a muncii actorilor, ci și un ajutor concret pentru artiștii aflați în situații delicate, un gest care demonstrează că prin teatru, împreună, putem schimba vieți.
Sumele provenite din vânzarea de bilete sunt direcționate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO14BRDE445SV17256174450) și reprezintă suport financiar pentru beneficiarii programului.
Mai multe detalii despre Campania Națională „Artiștii pentru artiști”, ediția a 20-a, găsiți pe site-ul www.uniter.ro, iar lista completa a spectacolelor programate în cadrul ediției din acest an a campaniei, care se bucura de participarea a 39 de companii teatrale din țară, poate fi consultată accesând link-ul https://www.uniter.ro/incepe-campania-nationala-artistii-pentru-artisti-editia-20/.
foto ilustrativ

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677