Termenul pentru programul "Prima împădurire" a fost prelungit

03 Nov 2017 12:34
Termenul pentru programul "Prima împădurire" a fost prelungit
Termenul pentru depunerea cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat "Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite" s-a prelungit până la data de 17 noiembrie 2017.
Banii se acordă pentru înființarea efectivă a plantațiilor forestiere, care acoperă și costurile de elaborare a proiectului tehnic de împădurire, întreținerea și îngrijirea plantației forestiere, precum și pentru compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a împăduririi, pe o perioadă de 12 ani.
Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana-Doina PANĂ, consideră că accesarea fondurilor disponibile pe această măsură de un număr cât mai mare de beneficiari va avea un impact pozitiv major pe termen lung."Este adevărat că plantarea unei păduri aduce beneficii financiare după zeci de ani, însă cred că românii trebuie să învețe să facă și investiții pe termen lung. Este o oportunitate extraordinară să putem lăsa moștenire generațiilor viitoare o țară cu o suprafață mai mare de pădure. Iar avantajele nu sunt doar de ordin financiar. Împădurirea terenurilor degradate, posibilă prin acest program, are rolul de a proteja culturile fermierilor și comunitățile din zonele rurale de efectele fenomenelor meteo extreme. Pe scurt, prin plantarea de noi suprafețe de pădure, toată lumea are de câștigat", consideră ministrul Apelor și Pădurilor.
Conform ministrului Adriana-Doina Pană, măsura vine în completarea acțiunilor guvernamentale de creștere a fondului forestier național.
Programul este aferent Măsurii 8 "Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor", Submăsura 8.1 "Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite" din cadrul PNDR 2014"2020.
De menționat este faptul că alocarea financiară pe această măsură este de 50 de milioane de euro, iar valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat este de 7 milioane de euro.


foto: Ministerul Apelor și Pădurilor

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677