Testare gratuită, în Prahova, împotriva cancerului colorectal! Cine şi cum poate beneficia de un control de profil

21 Jun 2022 16:32
Persoanele cu vârste cuprinse între 50-74 de ani şi domiciliate în judeţele Prahova, Argeş, se pot testa gratuit împotriva cancerului colorectal, prin proiectul ROCCAS II- Furnizarea serviciilor de sănătate din Programele de Prevenţie, Depistare Precoce, Diagnostic şi Tratament Precoce al leziunilor precanceroase, colorectale, proiect finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu Fundaţia Renasterea.
Programul a fost lansat, astăzi, 21 iunie, în Prahova, în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, reprezentanţilor instituţiilor cu profil medical, a medicilor de familie, unii dintre ei fiind deja implicaţi în activităţile de screening, dar şi a altor persoane din diverse domenii de activitate care pot disemina informaţia.
Prin acest program vor fi oferite 25.000 de teste FIT (test fecal imunochimic) GRATUITE locuitorilor din judeţele Arges si Prahova, cu vârsta între 50-74 de ani. Activităţile de screening se derulează deja, începând din luna noiembrie 2021. În judeţul nostru au fost deja distribuite peste 3800 de teste FIT, dintre care aproape 2500 au ajuns la persoane vulnerabile, iar 61 dintre prahoveni au efectuat colonoscopie. Institutul Clinic Fundeni va efectua colonoscopii gratuite pentru persoanele care, în urma testărilor, sunt identificate cu risc de cancer colorectal, iar Fundaţia Renaşterea va asigura consilierea şi transportul pacienţilor vulnerabili până la Institut şi acasă.
În județul Prahova au fost afiliați în proiect 15 medici, iar începând din 24 iunie, sa va afilia o nouă serie de 13 medici, la care locuitorii din județ, cu varsta intre 50-74 de ani se pot adresa, începând din 25 iunie, pentru a primi teste FIT gratuite.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677