Turistă accidentată la schi, preluată cu elicopterul SMURD

22 Mar 2024 17:22
Turistă accidentată la schi, preluată cu elicopterul SMURD
O turista care s-a accidentatat la schi, vineri, a fost salvată intr-un timp scurt și preluată cu elicopterul SMURD:


"Colaborare excelentă între Salvamont Sinaia, Salvamont Prahova si IGAv-SMURD, în cazul unei turiste în vârstă de 37 de ani, din București, care în urma unui accident la schi a suferit un traumatism abdominal sever. Colegii din Sinaia au transportat-o de pe pârtie până la cabinetul medical de la Baza Salvamont Prahova - Cota 1400. Aici, i-a fost acordat primul ajutor medical, fiind solicitat și elicopterul de la POA Brașov. Pacienta a fost monitorizată cu monitorul de funcții vitale, parametrii fiind transmisi în timp real medicului de pe elicopter.
Investițiile făcute de către Salvamont Prahova , cu sprijinul financiar necondiționat al instituției în a cărei administrare suntem - Consiliul Județean Prahova , în echipamente medicale performante, și-au arătat și astăzi utilitatea, după ce de curând am salvat la Azuga viața unui turist intrat în stop cardio-respirator, cu ajutorul defibrilatorului semi-automat. Investițiile vor continua, luna viitoare urmând să achiziționam un ecograf portabil pentru investigații medicale amănunțite și transmiterea în timp real a imaginilor către medicul de gardă", au precizat reprezentanții Salvamont Prahova.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677