Val de incendii de locuințe în Prahova! Cum putem preveni astfel de evenimente

22 Jun 2022 10:21
Val de incendii de locuințe în Prahova! Cum putem preveni astfel de evenimente


Pompierii prahoveni se confruntă în ultima perioadă cu tot mai multe incendii. Potrivit ISU PH, spre exemplu, acestia au fost în alertă marți, în jurul orei 06:49, după un anunț referitor la un incendiu care a cuprins o locuință din localitatea Ariceștii Rahtivani. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere, dar și o ambulanță SMURD. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la acoperișul unei locuințe pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Din primele cercerări, se pare că flăcările au pornit din cauza unui scurtcircuit electric.

Un alt incendiu puternic a avut loc marți, în jurul orei 16:10, la un grup de locuințe din localitatea prahoveană Băicoi. La locul evenimentului au fost mobilizate cinci echipaje de stingere, dar și o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, care au acționat pentru stingerea flăcărilor și pentru înlăturarea efectelor negative. Vâlvătaia se manifesta la acoperișul a două locuințe, ulterior propagându-se la alte două locuințe și anexe gospodărești, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Pentru a domoli flăcările pompierii prahoveni s-au luptat peste 5 ore în condiții extrem de grele având în vedere atât temperaturile ridicate, dar și condițiile care au favorizat propagarea flăcărilor.
Din primele cercetări efectuate se pare că focul a pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

În aceste condiții, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, ne explica cum se pot preveni astfel de evenimente. Așadar, trebuie să:
-efectuați verificarea periodică a instalației electrice;
- nu folosiți instalații electrice improvizate;
la suplimentarea receptoarelor vă asiguraţi că instalația existentă poate prelua consumul adițional;
-verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuiți-le atunci când sunt uzate;
- nu folosiți prize sau întrerupătoare slăbite;
nu suprasolicitați o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil de nota 10 din toate punctele de vedere Succes in continuare Mihai.
Felicitări, Roxana! Mă bucur din suflet pentru realizările tale de până în prezent dar cel mai mult apreciez că în interviu ai punctat faptul că, deși ai aceste rezultate spectaculoase, tu ai ales să rămâi în țară pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții românilor! Avem nevoie de oameni ca tine! Mult succes în continuare!
Felicitări Miruna.
Bravo Vladut ! Felicitari !
Proiect de lege- DREPTUL CETATENILOR CARE NU POSEDA AUTOTURISME DE A CIRCULA PE TROTUAR LA ORICE ORA DIN ZI SAU NOAPTE . OPRIREA SI STATIONAREA AUTO NUMAI PE CAROSABIL IN LOCALITATI
Curs valutar
EUR Euro 4.9449 0.0001
USD Dolarul SUA 4.8088 0.0740
GBP Lira sterlina 5.7845 0.0437
CHF Francul elvetian 4.9770 0.0428
XAU Gramul de aur 278.6640 3.8529