VIDEO: Nemultumire in randul celor de la PSD cu privire la modul in care au fost impartiti banii catre primarii, dupa rectificarea de buget. Alocarea sumelor s-a facut pe criterii politice, spun acestia!

08 Oct 2021 16:24
VIDEO: Nemultumire in randul celor de la PSD cu privire la modul in care au fost impartiti banii catre primarii, dupa rectificarea de buget. Alocarea sumelor s-a facut pe criterii politice, spun acestia!
Recent, a fost luata de Hotarare de Guvern de rectificare bugetara. Reprezentantii PSD Prahova sustin ca banii au fost impartiti pe criterii politice, localitatile administrate de primari PSD au primit cate 50.000 de lei, in timp ce primariile admnistrate de primarii PNL au obtinut sume mult mai mare de la 400.000 de lei in sus, unele primid chiar si un 1.000.000 de lei.

"Rectificarea de buget a insemnat o plata a datoriei domnului presedinte Citu catre primarii PNL, este o alocare bugetara din fondul de rezerva pentru primarii PNL. Aici vorbim de un miliard de lei in conditiile in care stim cu totii resursele financiare ale Romaniei sunt limitate, ati vazut imprumuturile facute in ultima perioada si la ce dobanzi, un miliard de lei alocati aproape doar catre primarii PNL, care puteau fi folositi in multe alte situatii, mai ales in lupta care se da in aceste zile impotriva COVID-19, un miliard de lei alocati pe criterii subiective.", a spus Bogdan Toader, deputat PSD, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc astazi.

La conferinta de presa a participat si Adrian Dumitru, primarul localitatii Blejoi:

"Am considerat un afront pe care Guvernul demis l-a acut la adresa primariilor PSD. In momentul in care m-am uitat pe sumele alocate, am vazut o impartire discretionara a banilor catre UAT-uri. (...) Daca v-ati uitat in nota de undamentare a Ministrului Dezvoltarii, Prahova era prinsa cu 504 milioane, a reusit sa obtina 34 de milioane. la tot ceea ce inseamna primar PSD la nivel national a spus 50.000 de lei, fara a se face o minima analiza a solicitarilor acestor UAT-uri, fara a tine cont de nevoile acelor localitati. Am vrut sa vin astazi in fata dumneavoastra pentru ca, asa cum stiti, Blejoiul nu este o comuna care se uita la Hotararie de Guvern privind rectificarile bugetare, dar colegii mei care chiar au nevoie de fonduri pentru a-si finaliza lucrarile de investitii, pentru a-si acoperi sumele necesare la plata asistentilor sociali si a tot cee ce inseamna buna functionare a unei UAT au fost dezamagiti de modul in care au ost tratati. Inteleg ca sunt prietenii, ca sunt anumiti favoriti, dar modul in care Guvernul demis a hotarat sa aloce aceste fonduri ne lasa un gust amar", a precizat Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677