Pe finalul campaniei de împăduriri de primăvară, Direcția Silvică Prahova a mai plantat astăzi încă aproximativ 300 de puieți, de data aceasta din specia frasin, cu sprijinul unui grup de studenți din cadrul Universității Petrol-Gaze Ploiești. Acțiunea de plantare a avut loc în Pădurea Gherghița, de lângă Crescătoria de Fazani.
”Rolul nostru este să asigurăm gospodărirea durabilă a fondului forestier, să asigurăm permanența și continuitatea pădurii, dar, cel mai important, să creștem suprafața fondului forestier din județul nostru”, ne-a declarat Dragoș Ciomag, directorul Direcției Silvice Prahova.
În zona în care a avut loc astăzi acțiunea de plantare au avut loc și tăieri de regenerare, a copacilor maturi de peste 120 de ani, care nu mai produc ghinde. Silvicultorii au făcut acest gen de lucrări pentru regenerarea naturală a pădurii, iar acolo unde natura nu a dat roade, se completează cu plantări.
”Pe măsură ce tăiem, împădurim toate golurile rămase, astfel încât să asigurăm permenența pădurii pe suprafațele pe care le administrăm. Este nevoie de aceste tăieri”, ne-a explicat Octavian Anghel, șeful Ocolului Silvic Ploiești.
Reprezentanții Direcției Silvice Prahova și-au propus pentru anul acesta împăduri pe o suprafață de 210 hectare din care 72 de hectare pentru împăduriri integrale, diferența fiind regenerările naturale. Până acum, în campania de primăvară, care a început undeva la mijlocul lunii februarie, în Prahova au fost plantați aproximativ 60.000 de puieți.