Violonistul Remus Azoiței revine joi pe scena Filarmonicii ploieștene

25 Mar 2019 13:47
Violonistul Remus Azoiței revine joi pe scena Filarmonicii ploieștene
Comunicat de presa Filarmonica Paul Constantin Ploiesti: "Omul orchestră", așa cum este recunoscut maestrul Ilarion Ionescu " Galați, revine joi, 28 martie, la pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Fiarmonicii, pentru o seară Ludwig van Beethoven. De la ora 19.00 vă așteptăm în Sala "Ion Baciu" cu Concertul în Re major, op. 61, pentru vioară și orchestră, când vă veți putea reîntâlni cu violonistul Remus Azoiței. În cea de-a doua parte a programului veți putea audia Simfonia a VII-a, în La major, op. 92.
Descris în revista britanică "The Strad" ca fiind "un virtuoz incurabil cu suflet și tehnică fabuloasă", violonistul Remus Azoiței a concertat în săli prestigioase precum Carnegie Hall din New York, Concertgebouw din Amsterdam, Sala Cortot din Paris, Konzerthaus Berlin, St Martin in the Fields și Wigmore Hall din Londra, Teatrul Fenice din Veneția, Auditoriul Național de la Madrid sau Konzerthaus Viena, apărând, de asemenea, în festivalurile muzicale de la Tokyo, Cambridge, Londra, Berlin, Heidelberg și Santander, între altele. A colaborat cu artiști renumiți printre care se numără Lawrence Foster, David Geringas, Gérard Caussé, Michael Sanderling, Adrian Brendel sau cvartetul de coarde Voces.
A fost solist al unor ansambluri de prestigiu precum Orchestra de Cameră de la Berlin, Orchestra Națională a Belgiei la Bruxelles sau Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii Franceze, la București, în cadrul Festivalului Enescu. Pe lângă acestea, a susținut un mare număr de concerte camerale în lume, printre care și un turneu de 15 concerte în jurul Europei, Washington DC și New York, alături de pianistul Eduard Stan, în 2009. Acest turneu, realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, a propus lucrări de Brahms și Enescu pentru vioară si pian, bucurându-se de un răsunet puternic în presa internațională.
Laureat al concursurilor internaționale de la București, Milano, Weimar, Tokyo și Auckland, Remus Azoiței a înregistrat in 2001 Concertul pentru vioară de Ceaikovski alături de Orchestra Națională Radio, sub bagheta lui Horia Andreescu, înregistrare ce a intrat în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române. În 2005 a interpretat Dublul concert de Bach alături de violonistul Nigel Kennedy, în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu", concert preluat de 19 posturi de radio si televiziune din Europa, incluzând BBC, Arte și Mezzo. Cu ocazia debutului său la celebra Wigmore Hall din Londra, ziarul Sunday Express scria că "a cântat un concert de neuitat în fața unei săli Wigmore arhipline și a ridicat publicul în picioare. Iată un muzician excepțional."
În 2005, a fost decorat de către Președintele României cu titlul de Ofițer al Ordinului Meritul Cultural. Remus Azoitei a înregistrat în premieră mondială integrala lucrărilor pentru vioară și pian de George Enescu, alături de pianistul Eduard Stan. Realizată pe două CD-uri de casa de discuri Hänssler din Germania, această integrală s-a bucurat de cele mai entuziaste cronici în publicațiile de specialitate de pe mapamond. Pentru această înregistrare, Azoiței a folosit celebra vioară Stradivarius "Maurin" din 1718, cedată lui pentru acest proiect de către Academia de Muzică din Londra.
În 2001, Remus Azoiței a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind, totodată, cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie a Academiei. În 2007 a pus bazele Societății Enescu din Londra, fiind unul dintre membrii fondatori, precum și directorul său artistic.
Remus Azoiței cântă pe o vioară Niccolo Gagliano din 1753, aparținând colecției Academiei Regale de Muzică din Londra.
Biletele, în valoare de 30 de lei (adulți), 20 lei (pensionari) și 10 " lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii și online, pe www.filarmonicaploiesti.eu.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677