Vizita oficială a unei delegații din Grecia și Cipru, la Ploiești

22 Mar 2024 17:01
Vizita oficială a unei delegații din Grecia și Cipru, la Ploiești
Primarul municipiului Ploiești, domnul Andrei Volosevici, a primit, astăzi, la sediul administrației locale, o delegație formată din reprezentanți ai Greciei și Ciprului, vizita de lucru fiind derulată sub egida Uniunii Elene din România.
Delegația oficială a fost reprezentată de către domnul Athanasios Houpis, consilier al primarului din orașul Aspropyrgos, cu care municipiul nostru este înfrățit, precum și de către importanți membri ai mediului academic elen și cipriot.

Alături de oficialitățile ploieștene au fost prezenți și domnul Dragoș Gabriel Zisopol, deputat și președinte al Uniunii Elene din România, precum și domnul Aurelian Gogulescu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Prahova.

Obiectivul principal al discuțiilor a constat în dezvoltarea relațiilor economice stabilite, deja, între municipiul nostru și orașe din Grecia, precum și inițierea unor demersuri, în acest sens, cu orașe din Cipru, prin identificarea unor puncte de interes comun.

Totodată, s-a stabilit intensificarea cooperării în domeniul culturii și al educației, în special în sectorul universitar. În acest context, la Ploiești a fost semnat, astăzi, un Protocol de colaborare între rectorul Universității Petrol - Gaze Ploiești, domnulprof. univ. dr. ing. Alin Diniță și reprezentanți ai universităților elene, doamna MariaTsakiri - profesor laUniversitateaPolitehnică Națională din Atena și domnul Georgios Hloupis - profesor la Universitatea Atica de Vest, directorul Laboratorului Științific pentru Sisteme de anduranță și infrastructură durabilă.
Pe parcursul discuțiilor s-a subliniat, de asemenea, întărirea relațiilor stabilite deja între municipiul Ploiești și orașele elene, cu care acesta este înfrățit, precum și demararea procedurilor de lucru în vederea înfrățirii orașului nostru cu comunități similare din Cipru.

În semn de apreciere pentru susținerea acestor demersuri de dezvoltare bilaterală, edilul șef al orașului nostru, domnul Andrei Volosevici, a fost decorat, de către reprezentanții Asociației AHEPA, cu medalia aniversară.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677