Ziua Culturii Naționale, la Teatrul Toma Caragiu

09 Jan 2024 16:57
Ziua Culturii Naționale, la Teatrul Toma Caragiu
Data de 15 ianuarie este un moment în care celebrăm nu numai un mare creator, Mihai Eminescu, ci și o zi de reflecție asupra culturii româneşti în ansamblu și asupra proiectelor culturale de interes național.
Teatrul „Toma Caragiu” va sărbatori Ziua Culturii Naţionale printr-o serie de manifestări, care se vor desfăşura după următorul program:
De la ora 17.30, foaierul principal al Teatrului va găzdui lansarea volumului „Neuroni și endorfine”, cea de-a patra Antologie a Cenaclului Literar al Casei de Cultură „I.L Caragiale” a Municipiului Ploieşti, care își desfășoară activitatea sub egida Asociației 24Pharte. Volumul, coordonat de secretarul literar al cenaclului, Ramona Müller, și de redactorul șef, Leonidas Chifu, a apărut la editura Castrum de Thymes, condusă de Daniel Luca, şi cuprinde cinci secțiuni: poezie, proză, eseu, teatru și interviu. Antologia reuneşte personalităţi ale culturii prahovene, dar și alte nume importante din literatura română.
În sala Teatrului „Toma Caragiu”, de la ora 18.30, va putea fi urmărită o reprezentaţie a spectacolului Piatra din casă, în regia lui Alexandru Dabija, montare ce îi are în distribuţie pe actorii Cristina Moldoveanu, Theodora Sandu, Clara Flores, Bogdan Farcaş, Ioan Coman, Karl Baker, Andrei Radu.
Piesa Piatra din casă a fost scrisă la mijlocul secolului al XIX-lea de Vasile Alecsandri, un promotor al teatrului și al literaturii dramatice românești, membru fondator al Academiei Române, cel care, prin contribuția sa la dezvoltarea acestui gen și la îmbogățirea culturii naționale, este una dintre cele mai importante figuri din acea perioadă.
Intrarea la această reprezentaţie este liberă, în baza tichetelor ce pot fi ridicate, începând de astăzi, de la Agenţia de bilete a Teatrului, telefon 0244.522.774.
De asemenea, pe parcursul întregii zile, cei interesaţi vor putea vizita, în spaţiul din imediata apropiere a celor două intrări în sala de spectacole, expoziţia fotodocumentară „Nichita Stănescu 90”. Expoziția, dedicată unuia dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi scriitori ai literaturii române din secolul XX, laureat al Premiului Herder şi nominalizat, în 1980, la Premiul Nobel pentru Literatură, este realizată în colaborare cu Editura Tempus-Ro Art și reuneşte articole şi fotografii despre viaţa şi activitatea poetului.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Va multumesc
Nu doar conductele trebuie schimbate în spital, personalul medical care habar nu are sa își facă treaba vor doar bani și atit, nu mai lucrează nimeni în interesul pacientului, exemplu am fost cu fetita pentru o radiografie la coloana fetita având scolioza și aveam un control la un medic care vine din București o data la câteva luni, pai am plătit consultația copilei și ce sa vedeți ca pe sidiul care ni sa dat de la radiografie era o adunare generala se vedeau toate la grămadă coaste cu coloana, nu am rezolvat nimic ca na fost bun sidiul am plătit banii degeaba și întreb cine ne da banii înapoi cine ne da banii pentru următorul control cine răspunde de acești angajați? Poate îmi răspunde cine sper
Moștenește pe tatăl lui.Inteligenta și educatie
Pe DN1 B , degaba sunt separatoare daca trecerile de pietonii nu sunt iluminate calumea .....de la Bucov pana la Chitorani o trecere nu e iluminata cum trebui!
Poate intrati cu acest sistem si in interiorul orașului Băicoi, pe Str.Republicii, sa vedeți cu ce viteza trec masinile de mare tonaj, peste limitatoarele de viteza, montate ca sa ne strice structura de rezistenta a caselor, nu pentru micsorarea vitezei. Poate, intr-o zi luați măsuri, până nu cad casele pe noi. Poate intr-o zi invatati sa preveniti si sa remediati anumite acțiuni.
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677