Ziua Culturii Naționale la Teatrul „Toma Caragiu”/Programul evenimentelor pregătite

11 Jan 2022 16:01
Ziua Culturii Naționale la Teatrul „Toma Caragiu”/Programul evenimentelor pregătite
Ziua de 15 ianuarie, data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), a devenit, din 2011, la inițiativa Academiei Române, Ziua Culturii Naționale.
Teatrul „Toma Caragiu” va celebra Ziua Culturii Naționale printr-o serie de manifestări.
Joi, 13 ianuarie, de la ora 18.00, Teatrul „Toma Caragiu” va găzdui evenimentul cultural „Eminesciana”, organizat de Dahlia Couture și BES România, un omagiu adus lui Mihai Eminescu, prin lansarea unei colecții originale de modă, bazată pe simbolistica poeziei eminesciene. Evenimentul, al cărui amfitrion va fi actorul Marius Bodochi, va cuprinde momente artistice recitative cât și muzicale, având-i drept protagoniști pe soprana Arlinda Morava, acompaniată la pian de Adriana Alexandru, solistele Ileana Șipoteanu și Livia Maria Pisăliță și duetul Cosmin Stoica (vioară), acompaniat la pian de Cristina Ionescu. Accesul la acest eveniment se face în baza invitațiilor distribuite de organizator.
Sâmbătă, 15 ianuarie, pe parcursul întregii zile, pe aleea pietonală din fața teatrului, sub titulatura „Strada cu poeme”, vor putea fi ascultate versuri ale unor poezii eminesciene binecunoscute, recitate de mari actori ai teatrului românesc – Ion Caramitru, Victor Rebengiuc, Florin Piersic, Gheorghe Cozorici, Leopoldina Bălănuță, Adrian Pintea și Valeria Seciu.
În aceeasi zi, de la ora 18.30, în sala Teatrului „Toma Caragiu”, este programată o reprezentație a spectacolului „Omul care a văzut moartea”, de Victor Eftimiu, versiune scenică Andreea Vulpe, regia Cristi Juncu. „Omul care a văzut moartea” este una dintre cele mai jucate piese ale dramaturgiei românești, scrisă de prolificul autor Victor Eftimiu, dramaturg, eseist, povestitor și traducător român, membru titular al Academiei Române, personalitate reprezentativă a culturii naționale din secolul trecut.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677