24 de evenimente, produse in luna iunie in Prahova, sunt cercetate de ITM ca posibile accidente de munca

09 Jul 2020 08:44
Comunicat de presă
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfășurat, în luna iunie 2020, acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 694.500 lei.
În domeniul relațiilor de muncă, s-au efectuat 245 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 618.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 17 de persoane care prestau munca nedeclarată și au sancționat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 510.000 lei.
În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 162 de controale și s-au aplicat amenzi în valoare de 76.000 de lei. Angajatorii au comunicat
către ITM Prahova 24 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea unui echipament de muncă pentru exista pericol de accidentare.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova reamintește atât angajatorilor cât și lucrătorilor măsurile care trebuie luate pentru prevenirea infectării cu virusul COVID- 19: -​spălarea mâinilor cât de des posibil cu apă și săpun sau dezinfectarea cu un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool;
-​triajul epidemiologic la intrarea în societate;
-​utilizarea măștilor de protecție;
-​evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
-​acoperirea gurii, nasului în caz de tuse sau strănut;
-​dezinfectarea periodică a suprafețelor de contact cu soluții pe bază de clor sau alcool.

Compartimentul Comunicare și Relații cu Publicul

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677