8 persoane care nu purtau mască de protecție, amendate/La Azuga, polițiștii au găsit mai mult de 4 persoane la o masă

06 Jul 2020 16:06
8 persoane care nu purtau mască de protecție, amendate/La Azuga, polițiștii au găsit mai mult de 4 persoane la o masă
Numărul mare de cazuri de COVID-19 au scos polițiștii în stradă. Aceștia au intensificat acțiunile de control. *Și în cursul zilei de duminică, echipele mixte de control au acționat în sistem integrat, având ca scop principal verificarea respectării măsurilor specifice pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2*, anunță IJP Prahova.
Astfel, 360 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Șerban Cantacuzino" al Județului Prahova, Direcției de Sănătate Publică Prahova, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfășurat activități de verificare a respectării normelor legale impuse pentru perioada stării de alertă, în zonele de agrement și turistice aglomerate, cluburi, terase, centre comerciale, piețe, transport public.
În cadrul activităților au fost verificate 79 de obiective/locații, dintre acestea 39 de societăți comerciale și 11 mijloace de transport în comun, fiind legitimate 309 persoane și verificate în total 56 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, 12 pentru fapte de natură economică, 57 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea nr. 61/1991, valoarea totală a amenzilor depășind 30.000 de lei.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 8 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală (nu au purtat masca de protecție), acestea fiind sancționate contravențional și o societate comercială care nu a respectat măsura privind participarea a maximum 4 persoane la o masă, din familii diferite, în spațiile special amenajate pentru consumul produselor alimentare și al băuturilor alcolice și nealcolice, dispuse în exteriorul clădirii. În Azuga, de exeplu, potrivit polițiștilor, la o terasă aparținând unei pensiuni, au fost depistate la aceeași masă mai mult de 4 persoane, din familii diferite, care consumau produse alimentare. Administratorul societății a fost avertizat cu privire la respectarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020 și a actelor normative complementare, în contextul pandemiei de COVID-19.
Activitățile de acest gen vor continua, în perioada următoare efectivele și mijloacele tehnice din teren fiind suplimentate.

foto ilustrativ https://infooradea.ro/

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677