A început BAC-ul olimpicilor! Examenul se desfășoară la Ploiești (GALERIE FOTO)

29 May 2017 12:33
Aproximativ 200 de elevi s-au înscris la sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat care a început astăzi și are loc la Ploiești. Vorbim despre sesiunea organizata pentru componenții loturilor olimpice care vor reprezenta România, în lunile iunie și iulie, în competițiile internaționale pe discipline și în concursurile sportive, dar și pentru absolvenții de liceu care vor susține examen de admitere la universitățile din străinătate.
Sesiunea specială 2017 a Bacalaureatului se desfășoara la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești în perioada pana pe 9 iunie.Sunt așteptați să participe 196 de elevi de clasa a XII-a. Dintre aceștia, aproximativ 45 de elevi fac parte din loturile olimpice școlare pe discipline, aproape 150 de elevi sunt incluși în loturile sportive școlare iar în jur de de elevi și-au manifestat intenția de a candida la admiterea în învățământul superior în afara țării.
Sesiunea specială a debutat cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă (29 - 30 mai). Miercuri, 31 mai este programată evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar în zilele de 2 și 3 iunie, evaluarea competențelor digitale.
Probele scrise au următorul calendar: 6 iunie (limba și literatura română), 7 iunie (proba obligatorie a profilului), 8 iunie (proba la alegere a profilului și specializării), 9 iunie (limba și literatura maternă). Afișarea primelor rezultate - în centrul de examen - este prevăzută pentru data de 9 iunie (până la ora 18:00). Contestațiile pot fi depuse în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18:00 - 20:00. Acestea vor fi soluționate în data de 10 iunie, zi în care vor fi afișate și rezultatele finale.
Sesiunea propriu-zisa a examenului se va desfășura în perioada 6 iunie - 10 iulie 2017, iar cea de toamnă în intervalul 21 august - 6 septembrie 2017 .

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677