Ambasadorul Austriei, Isabel Rauscher, alături de comunitățile nevoiașe ploieștene

30 Oct 2020 10:08
Comunicat de presa: Excelența Sa doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la Bucureşti, a ales să marcheze Ziua Austriei alături de comunitațile dezavantajate din Ploiești, oferind pachete cu donații în alimente pentru 300 de familii din cartierele Mimiu și Dallas. Cu sprijinul Organizației Umanitare CONCORDIA, care de 30 de ani are ca misiune ajutorarea copiilor, tinerilor și familiilor nevoiașe, au fost oferite alimente de bază, dar și produse de brutărie și patiserie realizate în cadrul atelierelor Școlii de Meserii CONCORDIA.
„Trăim în prezent vremuri provocatoare şi fără precedent, care ne-au schimbat complet modul de viaţă şi ne impun distanţare fizică faţă de semenii noştri. Tocmai în această perioadă, gesturile de solidaritate cu cei, pe care această izolare îi afectează cel mai mult, sunt extrem de importante. Eu am ales să fiu anul acesta, cu ocazia Zilei Naţionale a Austriei, împreună cu echipa Organizaţiei Umanitare Concordia alături de «familiile lor»,” explică Excelența Sa, doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la București.
Ultimele luni au fost extrem de dificile pentru familiile nevoiașe, o mare parte dintre membrii acestor comunități și-au pierdut locurile de muncă și cu greu au reușit să pună pe masă pâinea zilnică sau să ofere cele necesare copiilor pentru educație în contextul noilor provocări ale școlii online. Acțiunea organizată pentru a marca Ziua Națională a Austriei, a reușit să aducă bucurie pentru 300 de familii cu peste 1000 de membri, care au primit donații în alimente oferite de doamna Ambasador Isabel Rauscher. Pachetele cu donații au constat în alimente de bază precum cartofi, preparate din carne, dar au conținut și surprize dulci pentru cei mici. În plus, elevii Școlii de Meserii CONCORDIA, ei înșiși tineri proveniți din medii vulnerabile, au fost bucuroși să ajute la prepararea unor produse proaspete precum turtă dulce, brioșe cu mere sau pâine. Valoarea donațiilor cumulează 6.000 euro și a fost susținută în întregime de d-na Ambasador Isabel Rauscher.
”Ca întotdeauna Ambasada Austriei este lângă organizația noastră atunci când ne este cel mai greu. Ne este greu să vedem cum crește sărăcia și excluziunea socială de la zi la zi și cum vremurile devin și mai grele pentru copiii, tinerii și familiile pe care le avem în grijă. Este dificil pentru că în fiecare zi cel puțin un părinte ne sună și ne spune că și-a pierdut slujba. La fel de greu ne este când vorbim cu copiii la telefon și ne spun că sunt triști când nu ajung la centrele noastre, atunci când situația epidemiologică nu o permite. Dar suntem și recunoscători, pentru că iată, Ambasada Austriei ne este alături din nou în aceste vremuri grele. Ce mod mai potrivit de a onora Ziua Națională a Austriei ar fi putut fi ales, decât acela de a fi empatici cu cei din jur și de ajuta semenii mai puțin norocoși? Îi mulțumesc Excelenței Sale doamna Ambasador Isabel Rauscher pentru sprijinul neobosit pe care îl acordă copiilor și tinerilor din CONCORDIA și pentru ca ne ajută în misiunea noastră de a merge acolo unde nevoia este cea mai mare.” declară Diana Certan, Director Executiv al Organizației Umanitare CONCORDIA.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Gheorghe Tutuianu In carantina este greu de suportat ca toata populatia sa fie inchisa in casa . Exceptie sunt cei care au serviciu , inclusiv in alte localitati, patronii comerciantii, politistii etc care pot circula cu conditia sa scrie o declaratie personala. Dar carantina in aceste conditii este o solutie incompleta daca nu se iau si alte masuri.. Vreau sa spun ca dupa parerea mea in situatia unei localitati in carantina, adica izolata de restul lumii, ar trebui procedat imediat la testarea . cu teste rapide a intregii populatii a localitatii. Cei pozitivi ar trebui carantinati iar cei negativi ar trebui sa lucreze in conditii normale. In acest fel dupa iesirea din carantina visusul in acea localitate ar fi eradicat iar pe durata carantinei activitatea economica ar fi aproape normala . Adaug ca cei care nu vor sa fie testati, nu trebuie obligati sa faca testul ci ar trebui sa intre in carantina obligatorie. Deasemeni, cei care intra sau ies din localitate ar trebui sa nu fie admisi la intrare/iesire daca nu prezinta testul negativ. Asa-i?
Hai lasa ca aveti turisti in fiecare week ..dn 1 full pe week Se vaita patronii saracutii care dadeau salarii mizere si n ore munca ..sa lucrati voi cu neamurile voastre in horeca Si acuma la fel tot pe angajat trageti parleala ..fara bonuri le luati din salariu etc Si va mai mirati ca nu gasiti personal
Foarte frumos, un gest demn de urmat si de localitatile din Rep. Moldova. Bravo d-le Primar!
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Curs valutar
EUR Euro 4.8735 -0.0003
USD Dolarul SUA 4.0875 -0.0047
GBP Lira sterlina 5.4471 -0.0150
CHF Francul elvetian 4.5081 0.0039
XAU Gramul de aur 237.6576 -1.0895