Ateliere de Mărțișor pentru copii, la Ploiești

23 Feb 2021 17:11
Ateliere de Mărțișor pentru copii, la Ploiești
Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează joi, 25 februarie 2021, și luni, 1 martie 2021, Atelierele de Mărțișor - Proiectul „Tradiţii”, din cadrul Programului Culturalia.
Evenimentul se adresează școlarilor și preșcolarilor din Ploiești, dar și din județ, care vor confecționa mărțișoare după modele tradiționale specifice zonei Prahova. Cu acest prilej va fi proiectat un material de prezentare privind modul în care erau realizate micile simboluri ale primăverii în trecut, materialele utilizate, semnificații și superstiții legate de șnurul alb-roșu, originile acestuia, modele de mărțișoare din țară și din Prahova.
Proiectul urmărește promovarea valorilor județului nostru, în cazul de față a tradiției confecționării de mărțișoare după tiparele zonei, fiind o reală oportunitate de educare a tinerilor în spiritul păstrării tradiției populare, o alternativă la tendințele actuale de îndepărtare de fondul cultural autohton. Trebuie menționat faptul că, începând cu data de 6 decembrie 2017, „Mărțișorul” a fost inclus în Lista reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, în baza unui dosar multinațional coordonat de România și elaborat împreună cu Republica Moldova, Republica Macedonia și Republica Bulgaria.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Liceele militare sunt singurele care formeaza mari oameni si caractere. Armata Romaniei are viitorul asigurat. Sunt mandru de voi.
Serios purtam masca Si voi aveti brasovu in scenariu rosu si tot lasati sa vina lumea la partie in hoteluri unde nu se respecta nimic pe week ..mic dejun peste 150 pax la 9 30 la hotel orizont predeal ..ce covid ce distantare .. Asa ca mai lasati ne cu sars cov ...inchideti selectiv dar lasati libera circulatie in zone rosii si hoteluri cu restaurant mall deschise ca acolo nu e covid ...
De 30 de ani, toți politicienii care s-au perindat prin funcția de ministru al transporturilor nu au mișcat un deget pentru această zonă. Suntem sufocați la propriu,mai ales in Bușteni, este infernal de circulat pe DN, chiar și în afară de weekend-uri. Le-aș da tuturor ticăloșilor de miniștri - domiciliu forțat în Bușteni.😡. Nu mai cred în promisiuni.
Va rog frumos. Este program Sâmbătă in un centru ptr.plata taxei si impozite?
in perioada 04.02.2021-07.02.2021 functioneaza patinoarul din sinaia?
Curs valutar
EUR Euro 4.8831 0.0047
USD Dolarul SUA 4.0924 0.0421
GBP Lira sterlina 5.6478 0.0041
CHF Francul elvetian 4.4065 0.0185
XAU Gramul de aur 223.0612 -0.1437