ATENȚIE, VREMEA SE ÎNRĂUTĂȚEȘTE, CIRCULAȚI PRUDENT !

06 Apr 2015 12:10
Vreme rea, la munte, pe Valea Prahovei. De dimineata, la Sinaia, ningea, insa fulgii nu au apucat sa se depuna. Pe platoul muntilor Bucegi insa, este iarna in toata regula. Salvamontiștii atrag atentia turistilor sa nu se aventureze pe traseele de abrupt.
Potrivit mesajului de atenționare cu cod galben emis de Administrația Națională de Meteorologie, valabil în intervalul 6 aprilie, ora 15:00 " 7 aprilie 2015, ora 20:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), începând din această după-amiază, în regiunile estice și sud-estice se vor semnala precipitații sub formă de ploaie și, trecător, sub formă de lapoviță sau ninsoare, precum și intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 50-60 km/h, iar în zona Carpaților Orientali și Meridionali va ninge.

În aceste circumstanțe, pentru prevenirea unor situații nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă și situația meteorologică existentă. Reamintim că în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii.
În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudență sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze, în mers, o distanță suficient de mare față de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiții de siguranță, să nu frâneze sau să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Atragem atenția cu privire la pericolul pe care vântul puternic îl poate reprezenta pentru trafic. La rafală, acesta poate influența mersul autovehiculelor, fiind foarte posibile schimbările bruște de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehiculele de dimensiuni mari sau la ieșirea din localități.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Un copil deosebit cu părinți deosebiți, mult succes în viitor
Felicitări și mult succes!
Sa traiti domnule colonel! Cred ca in tinerete am fost vecini in carteirul Nord bl. 27 B Felicitari ptr. cariera! toate bune Dan Colibasi
E o gura de oxigen pentru ITC care daca merge asa ,merge spre faliment,asa primeste subventie de la primaria ,unde pensionarii au cotizat prin taxe si impozite o viata.Daca PSD reuseste asa ceva ,e posibil sa urmeze si o mare manifestatie de protest pentru caderea guvernului antiroman
TAIATI-LE PADURILE, CA O SA VINA PESTE NOI IN CASA!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9209 0.0012
USD Dolarul SUA 4.1443 -0.0181
GBP Lira sterlina 5.7815 0.0048
CHF Francul elvetian 4.5608 0.0070
XAU Gramul de aur 242.5914 1.7239