Aur pentru elevii Colegiului Virgil Madgearu Ploiești/Ce invenție le-a adus medalia

22 Oct 2020 09:02
Aur pentru elevii Colegiului Virgil Madgearu Ploiești/Ce invenție le-a adus medalia
Cercul de robotică din cadrul CEVM a fost reprezentat de o echipă de tineri inventatori la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ,,TRAIAN VUIA" Timișoara , ediția a VI -a, organizat de Societatea Inventatorilor din Banat, între 13-15 octombrie 2020 la Timișoara, anunță reprezentanții Colegiului Virgil Madgearu Ploiești.
Evenimentul s-a desfășurat ONLINE și s-a bucurat de participarea a peste 450 de inventatori.
*Echipa noastră a concurat la CLASA V: Protecția Mediului " Energie, cu invenția ROBO KROMAX - Robot pentru protejat incinte împotriva rozătoarelor și a altor dăunători, prin lansarea de bile către animalele aflate în mișcare. Autorii - Elevi: Neagu Loris, Șerban Beniamin, Dragu Malina, Alexandru Gabriel, Hagiu Vanessa, Radu Marius, Vizireanu Bogdan ; Profesori coordonatori: Constantinescu Nicoleta, Graur Aurel*, arată sursa citată.
Robotul are ca scop protejarea unei incinte de rozatoare și este proiectat să patruleze pe diferite trasee. Când senzorul cu infraroșu detectează miscare, de exemplu un soarece, acesta declanșează sistemul de aruncare atasat robotului, care va lansa bile spre spre țintă. Nu mai sunt necesare otrăvuri sau capcane care sa extermine animalele, bilele gonind rozatoarele. Se evită, astfel, situațiile neplăcute, cauzate de necesitatea de a strânge corpurile animalelor omorâte de otravă sau capcane și se păstrează un mediu lipsit de substanțe chimice periculoase și pentru om si pentru animalele de companie.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677