Băile ”Valea Stelii” din Băicoi, punct de atracție turistică, pentru calitățile nămolului de aici. De ce primăria nu poate face înca investiții în complex - VIDEO/FOTO

15 Nov 2018 18:45
Băile "Valea Stelii" din Băicoi au fost înființate undeva în anul 1950 în apropierea Dealului Țintea, zona în care se aflau mai multe sonde petroliere. În anul 1997 administrația locală a concesionat băile, iar cei care le-au preluat și-au luat angajamentul că până în anul 2003 se redeschidă băile calde, să amenajeze zona și să construiască un hotel. Dintre toate aceste obiective, doar hotelul a fost construit, însă abia în anul 2014. În acest context în anul 2009 a fost deschis un proces pentru anularea concesiuni, proces care nu s-a terminat nici până în ziua de astăzi. Primăria a avut câștig de cauză, însă s-a făcut recurs. Din anul 2014 autoritatea locală are în administrare Complexul Băile "Valea Stelii", dar până nu se va încheia procesul nu poate face investiții aici.
Nămolul de la Valea Stelii atrage zeci de oameni în fiecare zi. Numai anul trecut primăria a adunat din taxa de intrare suma de 300.000 de lei. Cei care ajung aici pot petrece momente de relaxare și distracție, dar beneficiază și de calitățile tratamentelor pe care le pot urma aici pentru diferite afecțiuni. Valea Stelii din cartierul Țintea al orașului Băicoi este considerat o stațiune balneo-climaterică unică în Europa. Și asta datorită lacului cu ape minerale și nămol sapropelic de o calitate excepțională. Efectele apelor sale clorosodice-iodurate sunt recomandate în tratarea afecțiunilor reumatismale și post traumatice, afecțiunilor sistemului nervos central și periferic, afectiunilor cardiovasculare și ginecologice.
În momentul în care se va încheia procesul, primăria Băicoi intenționează să atragă fonduri europene pentru modernizarea complexului.
Prețul unui bilet de intrare în stațiunea Băile Valea Stelii este de 10 RON de persoană pentru copiii cu vârste sub 14 ani și de 15 RON / persoană pentru adulți. Copiii sub cinci ani pot intra gratuit în complex. Cei care doresc să-și facă un abonament vor plăti 125 RON pentru 10 intrat la Băile de la Balea stele. Închirierea unui șezlong costă 10 RON, iar taxa pentru umbrelă este de cinci lei. Complexul turistic de la Valea Stelii din Băicoi este deschis zilnic între orele 07.00-19.00

COMENTARII

64x64

harbas cristina

puteti contacta la nr multumemsde telefon 0731814289

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Doresc sa trimit ceva banuti de cate ori am sa pot ,ei locuiec in Germania si as dori un nr de tel pe care sa pot vrbi cu mama copiilor astfel sa ii pot comunica codul ori de cate ori este nevoie sa primeasca banuti prin western Union.V-as ruga sa-mi lasati un nr de tel.Multumesc anticipat !
Lucrari utile si necesare.BRAVO.
Acest medic nu are ce cauta in aceasta profesie Pacientilor in varsta care ajung la Upu le striga ...Sa va fie rusine ....NESIMTITILOR CHEMATI SALVARE CU MEDIC.....Nu cosulta bolnavii pentru a ii tria pt un consult de specialitate , in fisa trece date ireale ca...TA la plecare temp, cosult cardiac in cazul meu si acasa indiferent in ce stare esti ... Contrazice dr de pe salvare care a facut EKG ..LA DOMICILIU si a constatat aritmie Nu se misca de la biroul unde face hartiile ca sa fie in regula la o eventuala reclamatie D-le Dr dvs aveti parinti??Cum va permiteti ...sa spuneti unor varstnici care poate au contribuit la ed dv NESIMTITILOR ,,,??!!! Asteptati spaga!??Noi nu avem bani ...aveti acum salariu mare pe care dv nu il meritati ! Nu sunteti facut pt aceasta profesie ..nu respectati nici macar deontologia profesionala Daca mai puteti .....shimbat-va comportamentul sunteti omsi dv ....si batraneattea nu iarta pe nimeni ,....asta daca aveti noroc!!!Luati ca model pe cei doi rezidenti de la Craiova care in miez de noapte au salvat un om Eu va doresc sanate si un suflet de medic adevarat , cu vocatia profesiei!
Foarte bine. Sunt cu totul de acord. In acest fel nu vom mai vedea deseuri de acest fel pe raza comunei. Ar fi bine, ca cei care primesc ajutor social sa fie cooptati in aceasta activitate, pot curata santurile, parcurile, statiile de transport. Totodata, politia locala ar putea aplica amenzii in cazul constatarii de astfel de contraventii ( aruncarea in parc a astfel de deseuri). Cu respect.
asi vrea sa cumpar urgent de la dumneavoastra un caine dog german lup politist nr. tele 0735394320 sint din ploiesti
Curs valutar
EUR Euro 4.6635 0.0045
USD Dolarul SUA 4.1283 -0.0057
GBP Lira sterlina 5.2853 -0.0551
CHF Francul elvetian 4.1007 0.0083
XAU Gramul de aur 160.7168 1.2246