Cătălina Bozianu, deputat PMP: "Construirea unui spital nou, modern, în Sinaia, este o urgență maximă pentru sistemul de sănătate din județul Prahova"

07 Dec 2017 09:07
Cătălina Bozianu, deputat PMP: "Construirea unui spital nou, modern, în Sinaia, este o urgență maximă pentru sistemul de sănătate din județul Prahova"
Construirea unui spital nou, modern, în Sinaia, este o urgență maximă pentru sistemul de sănătate din județul Prahova. Este de părere Cătălina Bozianu, deputat PMP de Prahova. De aceea, aceasta i-a adresat ministrului Sănătății, Florian Bodog, următoarea interpelare:
"Domnule ministru,
În luna iulie 2017, conducerea Spitalului Orășenesc Sinaia v-a înaintat o notă de fundamentare referitoare la necesitatea finanțării construcției noii clădiri a spitalului, obiectiv de investiții realizat, în prezent, în proporție de 60%, din fondurile Unității Administrativ Teritoriale Oraș Sinaia.
Construcția unui spital nou, cu caracter general și de urgență în Sinaia este o necesitate stringentă, având în vedere faptul că, în perimetrul stațiunilor montane și al localităților de pe Valea Prahovei, nu există, în prezent o asemenea unitate medicală, capabilă să preia victimele accidentelor montane ori rutiere. Nou spital ar urma să cuprindă două secții și cinci compartimente cu specializare continuă, Ambulatoriu, precum și un Centru de Primiri Urgențe cu 136 de paturi. Dotările de suport pentru CPU au în vedere laboratoare de radiologie și imagistică medicală, de analize medicale, stație de sterilizare, bloc operator cu trei săli de operație, bloc de nașteri, precum și farmacie cu circuit închis.
Suma necesară finalizării de lucrărilor era, la nivelul lunii iulie 2017, de 28 de milioane de lei (aproximativ 6 milioane de euro). Durata estimată a lucrărilor din momentul asigurării finanțării este de un an calendaristic.
Vă rog să precizați dacă Ministerul Sănătății are în vedere, pentru anul 2018, alocarea resurselor bugetare pentru acest proiect.
Vă rog să precizați punctul de vedere al Ministerului Sănătății referitor la posibilitățile de finanțare și la termenele avute în vedere pentru realizarea acestui proiect".

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677