Cate interventii a inregistrat Jandarmeria Prahova pentru alungarea animalelor. Jandarmii intervin cu spray anti-urs si gonesc fiarele cu sirene

09 Nov 2017 18:57
Cate interventii a inregistrat Jandarmeria Prahova pentru alungarea animalelor. Jandarmii intervin cu spray anti-urs si gonesc fiarele cu sirene
În perioada 06 - 08.11.207, efectivele de jandarmi din cadrul structurilor teritoriale ale inspectoratului, au intervenit în 8 situații, pe raza a 2 localități respectiv:
- in data de 06.11.2017:
Bușteni - 2 intervenții, prima în jurul orelor 19:30, în urma apelului pe sistemul unic 112, pentru îndepărtarea unei ursoaice cu pui, de pe str. Tudor Vladimirescu. Aceștia au folosit mijloace acustice și luminoase pentru alungarea animalelor în pădure.
- cea de a doua intervenție în jurul orelor 20:47, tot în urma unui apel pe sistemul unic 112, jandarmii au fost solicitați să intervină din nou pentru îndepărtarea unei ursoaice cu 3 pui, care și-a făcut apariția pe str. Victoriei. Aceștia au fost nevoiți să folosească mijloacele acustice și luminoase pentru alungarea animalelor sălbatice în pădure.
- in data de 07.11.2017:
Bușteni - 4 intervenții pentru îndepărtarea a unui număr de 14 urși; - prima în jurul orelor 19:20, în urma apelului pe sistemul unic 112, pentru
îndepărtarea unui urs la ieșirea din Bușteni spre Azuga pe DN1;
- a doua intervenție în jurul orelor 20:20, în urma apelului pe sistemul unic 112 pentru îndepărtarea unei ursoaice cu doi pui, de pe str. Fundătura Dreaptă;
- a treia intervenție a fost primită direct de lucrătorii jandarmi care au fost solicitați să intervină pe str. Cezar Petrescu pentru îndepărtarea a unui număr de 7 urși;
- a patra intervenție în jurul orelor 22:48, în urma apelului pe sistemul unic 112, pentru îndepărtarea unei ursoaice cu doi pui din gospodăria apelantului de pe str. Teiului nr.2.
În toate cele 4 cazuri, urșii au fost îndepărtați în pădure prin folosirea semnalelor luminoase și acustice, jandarmii rămânând în patrulare pe aceste zone pentru a preveni eventualele incidente neplăcute.
- in data de 08.11.2017.
Sinaia – 2 intervenții pentru alungarea unui număr de 20 porci mistreți
Semnalările au sosit prin intermediul Sistemului Național Unic al Apelurilor de Urgență (112), la Dispeceratul Jandarmeriei Prahova sau direct la personalul Jandarmeriei aflat în misiune pe traseele de patrulare.
În acest an au avut loc un număr de 145 intervenții ale jandarmilor la animale sălbatice, din care majoritatea au fost la urși și mistreți.
Pe langă intervențiile realizate pentru îndepărtarea urșilor și a porcilor mistreți Jandarmeria Prahova a mai intervenit și pentru îndepărtarea altor animale: vulpi, șerpi.
În momentul de față, Jandarmeria Prahova acționează cu materiale specifice de patrulare pe care le are în dotare , armamentul și muniția urmând a fi folosite doar în condițiile legii. Utilizarea acestora se va realiza doar în situația atacării jandarmului, populației sau persoanelor care asigură intervenția. Pentru protecția personalului instituției, jandarmii au fost dotati cu spray anti-urs. "Așteptăm modificarea legislativă a Legii 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, care urmează să fie promulgată și care ne conferă dreptul de intervenție adoptat acestui tip de intervenție, fiind o misiune extrem de delicată care pune în pericol viața jandarmilor, a cetățenilor și nu în ultimul rând a animalelor. După promulgarea acestei legi așteptăm normele de aplicare, implicit modificarea tabelei de înzestrare pentru achiziționarea materialelor specifice. Totuși, Jandarmeria Română a adoptat o procedură de sistem pentru protecția personalului propriu prin care vom putea interveni pentru îndepărtarea urșilor și mai mult pentru protecția jandarmilor și a populației în caz de atac al animalelor sălbatice", spune IJJ Prahova.
La nivelul instituției au fost identificați jandarmi cu pregătire sanitar veterinară, care vor fi în măsură să folosească arme cu substanțe tranchilizante, atunci când vor fi dotați.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
La Poiana observ o activitate intensa a Primariei,Scolii si Bisericii.Inseamna ca acolo sunt oameni sufletisti si ospitalieri.Am sa vin vara asta o fuga din Spania.
Nu am avut niciun dubiu... Felicitări unui OM printre oameni! Din toată inima, felicitări domnului Primar VLAD OPREA care a schimbat fața orașului Sinaia din temelii! Bravo celui mai cald, sufletist, sociabil, bun gospodar și iubitor al locuitorilor și al orașului Sinaia! Vă suntem aproape și vă susținem astfel încât, umăr lângă umăr, pas lângă pas, să transformați Sinaia în cel mai frumos și înfloritor oraș din România. Cu toată prețuirea, o locuitoare mândră de primarul și orașul în care trăiește!
Și independent dacă era, tot el obținea cele mai multe voturi.
Sinaia redevine Perla Carpaților si Perla Europei! Felicitări Vlad Oprea!
Apreciez ca PMP promoveaza tinerii intelectuali ai acestui oras , in conducerea primariei Ploiesti Domnul Lector universitar Dragos Radulescu este persoana cea mai potrivită pentru aceasta functie! Ne trebuie un primar care sa vina cu un plan de dezvoltare a.orasului, modernizarea lui.La cat petrol s-a extras din subsolul judetului Prahova, ce venituri a adus la bugetul de stat, Ploiestiul trebuia sa aiba strazile pavate cu marmura! De gunoaie dragi ploiesteni, trebuie sa se ocupe sectia de gospodarie comunala a primariei.Sa fim si noi cu bun simt, sa iubim orasul , sa nu aruncam la intamplare gunoaiele pe strada sau in afara ghenelor de gunoi.Propun sa fie instituite amenzi pentru asociatiile de locatari si pentru cetatenii indisciplinati.Educatia face diferenta ! Doresc mult succes domnului candidat Dragos Rădulescu!
Curs valutar
EUR Euro 4.8730 -0.0007
USD Dolarul SUA 4.1185 0.0050
GBP Lira sterlina 5.3917 0.0212
CHF Francul elvetian 4.5396 -0.0091
XAU Gramul de aur 253.9661 0.3176