Cate interventii a inregistrat Jandarmeria Prahova pentru alungarea animalelor. Jandarmii intervin cu spray anti-urs si gonesc fiarele cu sirene

09 Nov 2017 18:57
Cate interventii a inregistrat Jandarmeria Prahova pentru alungarea animalelor. Jandarmii intervin cu spray anti-urs si gonesc fiarele cu sirene
În perioada 06 - 08.11.207, efectivele de jandarmi din cadrul structurilor teritoriale ale inspectoratului, au intervenit în 8 situații, pe raza a 2 localități respectiv:
- in data de 06.11.2017:
Bușteni - 2 intervenții, prima în jurul orelor 19:30, în urma apelului pe sistemul unic 112, pentru îndepărtarea unei ursoaice cu pui, de pe str. Tudor Vladimirescu. Aceștia au folosit mijloace acustice și luminoase pentru alungarea animalelor în pădure.
- cea de a doua intervenție în jurul orelor 20:47, tot în urma unui apel pe sistemul unic 112, jandarmii au fost solicitați să intervină din nou pentru îndepărtarea unei ursoaice cu 3 pui, care și-a făcut apariția pe str. Victoriei. Aceștia au fost nevoiți să folosească mijloacele acustice și luminoase pentru alungarea animalelor sălbatice în pădure.
- in data de 07.11.2017:
Bușteni - 4 intervenții pentru îndepărtarea a unui număr de 14 urși; - prima în jurul orelor 19:20, în urma apelului pe sistemul unic 112, pentru
îndepărtarea unui urs la ieșirea din Bușteni spre Azuga pe DN1;
- a doua intervenție în jurul orelor 20:20, în urma apelului pe sistemul unic 112 pentru îndepărtarea unei ursoaice cu doi pui, de pe str. Fundătura Dreaptă;
- a treia intervenție a fost primită direct de lucrătorii jandarmi care au fost solicitați să intervină pe str. Cezar Petrescu pentru îndepărtarea a unui număr de 7 urși;
- a patra intervenție în jurul orelor 22:48, în urma apelului pe sistemul unic 112, pentru îndepărtarea unei ursoaice cu doi pui din gospodăria apelantului de pe str. Teiului nr.2.
În toate cele 4 cazuri, urșii au fost îndepărtați în pădure prin folosirea semnalelor luminoase și acustice, jandarmii rămânând în patrulare pe aceste zone pentru a preveni eventualele incidente neplăcute.
- in data de 08.11.2017.
Sinaia – 2 intervenții pentru alungarea unui număr de 20 porci mistreți
Semnalările au sosit prin intermediul Sistemului Național Unic al Apelurilor de Urgență (112), la Dispeceratul Jandarmeriei Prahova sau direct la personalul Jandarmeriei aflat în misiune pe traseele de patrulare.
În acest an au avut loc un număr de 145 intervenții ale jandarmilor la animale sălbatice, din care majoritatea au fost la urși și mistreți.
Pe langă intervențiile realizate pentru îndepărtarea urșilor și a porcilor mistreți Jandarmeria Prahova a mai intervenit și pentru îndepărtarea altor animale: vulpi, șerpi.
În momentul de față, Jandarmeria Prahova acționează cu materiale specifice de patrulare pe care le are în dotare , armamentul și muniția urmând a fi folosite doar în condițiile legii. Utilizarea acestora se va realiza doar în situația atacării jandarmului, populației sau persoanelor care asigură intervenția. Pentru protecția personalului instituției, jandarmii au fost dotati cu spray anti-urs. "Așteptăm modificarea legislativă a Legii 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, care urmează să fie promulgată și care ne conferă dreptul de intervenție adoptat acestui tip de intervenție, fiind o misiune extrem de delicată care pune în pericol viața jandarmilor, a cetățenilor și nu în ultimul rând a animalelor. După promulgarea acestei legi așteptăm normele de aplicare, implicit modificarea tabelei de înzestrare pentru achiziționarea materialelor specifice. Totuși, Jandarmeria Română a adoptat o procedură de sistem pentru protecția personalului propriu prin care vom putea interveni pentru îndepărtarea urșilor și mai mult pentru protecția jandarmilor și a populației în caz de atac al animalelor sălbatice", spune IJJ Prahova.
La nivelul instituției au fost identificați jandarmi cu pregătire sanitar veterinară, care vor fi în măsură să folosească arme cu substanțe tranchilizante, atunci când vor fi dotați.

COMENTARII

COMENTEAZA SI TUUltimele comentarii
Vreau sa ma vaccinez
Buna ziua, M-am programat pe platforma pentru vaccinare si am obtinut programare pe 22 01 2021 la ora 18. Am 75 ani si sunt din Bucuresti. Avand in vedere cele specificate mai sus, as vrea sa stiu daca: - centrul este intr-adevar functional - programarea mea la ora 18 se incadreaza in programul de functionare al centrului localizat in fostul liceu Ludovic Mrazek , cladire corp II dm str Mihai Bravu nr 248 Cu multumiri anticipate Ruxandra Huch
Vreau sa ma înscriu la vaccinare in Sinaia. Locuiesc aici de trei ani.
cum si unde ma pot vaccina
doresc programare am 69 ani
Curs valutar
EUR Euro 4.8741 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.0207 0.0021
GBP Lira sterlina 5.5103 0.0367
CHF Francul elvetian 4.5221 -0.0076
XAU Gramul de aur 239.7608 1.3858