Ce masuri au luat autoritatile impotriva celor care au produs si distribuit produse biocide neconforme. O firma este din Prahova

19 Mar 2019 15:45
Ce masuri au luat autoritatile impotriva celor care au produs si distribuit produse biocide neconforme. O firma este din Prahova
Comunicat de presa Ministerul Sanatatii: "În cadrul acțiunilor de control tematice realizate, în anul 2018, de către inspectorii sanitari din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică județene, prin care a fost verificată calitateaunui număr de 15 produse biocide utilizate în unități sanitare și cabinete de înfrumusețare, au fost prelevate si analizate probe din aceste produse în laboratoare acreditate RENAR.

In urma analizeloe efectuate, 3 produse biocide au fost neconforme din punct de vedere al eficacității fungicide (candida albicans si aspergilus niger). Mai exact, este vorba despre loturi depistate necoforme din aceste produse biocide, care se utilizează pentru dezinfecția suprafețelor și instrumentarului.

Două dintre produsele neconforme aparțin unui producător din București, care are deschis punct de lucru în județul Ilfov. Al treilea produs biocid neconform este produs într-un stat membru al UE și distribuit de o firmă din județul Prahova.

Inspecția Sanitară de Stat din Ministerul Sănătății a dispus Direcțiilor de Sănătate Publica județene, pe raza cărora se aflau producătorii sau distribuitorii produselor constatate neconforme, să efectueze verificări în unitățile sanitare. In paralel, la nivel național, DSP-urile judetene au dispus retragerea de la furnizorii de servicii medicale publice sau private și de la cabinetele de înfrumusețare, a acestor produse și returnarea lor la producători/ distribuitori.

Directiile de Sănătate Publică din București și Prahova au aplicat producătorului/ distribuitorului amenzi pentru neconformitati, în cuantum total de 35.000 lei.

De asemenea, în urma rezultatelor de laborator primite la finalul lunii decembrie 2018, în luna ianuarie 2019, Ministerul Sănătații a sesizat organele abilitate.

" Trebuie să ne asigurăm că produsele utilizate în spitale sunt eficiente. Vom continua astfel de acțiuni și vom lua toate măsurile necesare pentru siguranța pacienților", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății."

Sursa foto cu caracter ilustrativ: lexcafe.ro

COMENTARII

COMENTEAZA SI TU



Ultimele comentarii
Sunt curios după ce criterii au fost selectate aceste echipe?! Sunt atâtea cluburi, asociații, mult prea bune, cu copii talentați, cu rezultate la campionate județene, însă nu apar în lista celor care sunt enumerate. De ce, oare??? Încă o data: după ce criterii au fost selectate echipele ??
Bună dimineața,as dori să îmi spuneți când începe cursul,cum se poate plăti și când se țin cursurile,dimineața s-au după amiază.
Avem 50 de solicitări pe strada Busuiocului în comuna Dumbrava și Mega construct nici habar de grija nu au am făcut 10 drumuri la Balotesti în zadar. Va rog din suflet trebuie sa existe o posibiltatea și pentru noi.
Foarte bine, asa trebuie în toate școlile! Extrem de util, nu mai vede "toata" lumea notele din cancelarie.....
Sper,și doresc că Ploiești-ul să cunoască o reală dezvoltare, in timpul acestei guvernări. Trebuie,să cunoaștem odată bunăstarea așteptată de peste 33 de ani!! Doamne, ajută-ne!!!
Curs valutar
EUR Euro 4.9767 -0.0001
USD Dolarul SUA 4.5780 0.0075
GBP Lira sterlina 5.8200 0.0121
CHF Francul elvetian 5.2672 0.0041
XAU Gramul de aur 298.0198 0.5677